A miskolci városházán fogadja Kriza Ákos, utána irány a szomszédba, ahol a köztársasági elnök részt vesz és beszédet mond a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlésen, majd látogatás a Földes Ferenc Gimnáziumba, ahol egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretében találkozik a diákokkal. Ebéd ismeretlen helyen.
Délután Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke ellátogat Szilvási Zoltán autószerelő mester műhelyébe.(Miskolc, Budai János út 44.)

14.30 Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke ellátogat Felsőzsolcára, ahol Tóth Lajos József polgármester, Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője és Rácz Miklós, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője tájékoztatják a köztársasági elnököt az új árvízvédelmi gát építési munkálatairól.
15.30 Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke látogatást tesz a Bosch cégcsoport miskolci üzemében, ahol Max Nitzsche igazgatóval, Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével, Otto Graf, a német nagykövetség gazdasági tanácsosával, Vahl Tamás, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) elnökével, valamint Gabriel A. Brennauer, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) ügyvezetőjével szakmai eszmecserét folytat.

Schmittné Makray Katalin asszony programja:

11.00 Schmittné Makray Katalin ellátogat a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolába és Kisboldogasszony Óvodába, ahol fogadja Kmeczkó Gyuláné igazgatónő, aki bemutatja az oktatási intézményt. (Miskolc, Fadrusz u. 3-8.).

14.00 Schmittné Makray Katalin ellátogat Miskolc melletti Lyukóvölgybe, ahol Takács Gábor, a miskolci polgármesteri hivatal, társadalmi felzárkózásért felelős referense bemutatja a helyi családsegítő programot.

15.00 Schmittné Makray Katalinnak megtekinti Herman Ottó Múzeum területén kialakításra kerülő Pannon-tenger Múzeum munkálatait, amely majd otthont ad a Bükkábrányban talált, a világon egyedülálló, 7,5 millió éves mocsári ciprusoknak és a rudabányai ősmajom leleteknek. A leendő kiállításról Sándor Edina, a múzeum kurátora tájékoztatja a köztársasági elnök feleségét. (Miskolc, Görgey A. 28.)