Lak – Gyerekek végeztek Ica nénivel. Csaknem az utolsó csontja is eltörött annak az idős nőnek, akit a gyanú szerint négy, kisegítő iskolába járó 13 éves gyermek vert halálra a Borsod megyei Lakon.

K. Ica (+81) halálának hírére összerezzent az egész falu, azóta időseket nem is látni az utcán. A tragikus esetről is csak suttogva beszélnek, mondva, rettegnek a megtorlástól, vagy attól, hogy a gyerekhorda következő áldozatai talán ők lesznek. Az apró zsákfaluban nem újdonság a bűn, lopások és betörések híre hallatán már senki nem kapja fel a fejét, Ica néni kegyetlen meggyilkolására mégis mindenkinek megfagyott a vér az ereiben.

– Szinte nem volt épp porcikája, eltörött a szegycsontja, több bordája, a fejét sérülések borították, valószínűen a koponyája is betörött. Egy felnőtt embertől is brutális lenne, hogy így végezzen valakivel, de hogy gyerekek

  tegyenek ilyet – borzongott Ica néni egyik helybéli hozzátartozója, aki a megtorlástól tartva még a nevét sem árulta el a Blikknek. Egyelőre még kérdés, mi sarkallta a meggyanúsított gyerekeket a hidegvérű gyilkosságra. Az egyik teória szerint egy nevetséges csínytevés vezetett a tragédiához.

– Napok óta azzal szórakoztak a helybéli suhancok, hogy beugráltak a kertekbe, ahol látták, hogy ég a villany, és leverték a villanyórát. Miután borsot törtek áldozatuk orra alá, nyúlcipőt húztak. Nem így Ica néni esetében, aki megpróbálta nyakon csípni rosszakaróit – magyarázta egy szomszéd.

Úgy tudjuk, az idős asszony észrevette a gyerekeket, és vélhetően dulakodás alakult ki közöttük, s ekkor érhette az az ütés, ami a halálos sérülését okozta.

A hátrányos helyzetű gyerekeket intézetbe szállították, bár páran közülük nem is a szüleiknél laktak, hisz azok vagy elhagyták őket, vagy börtönviseltségük miatt nem nevelhették őket. Információink szerint egy gyerek már beismerő vallomást tett.

– Kutatásra, rablásra utaló nyomok nem voltak a helyszínen. Halált okozó testi sértés bűntett miatt folyik a vizsgálat – közölte Egyedné Novodomszky Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője-írja a blikk.hu