Richard Alfieri világszerte népszerű műve, a Hat hét hat tánc című életjáték premierjét nemrég tartották a Miskolci Nemzeti Színház Játékszínében. Lilyt Seres Ildikó, Michaelt Cservenák Vilmos alakítja, a rendező Balikó Tamás. Következő előadás február 1-én.
Lily, az idősödő özvegyasszony – mellesleg egykori lelkésznő – táncórákat akar venni az öregek otthonában található kis lakásában. A Hat hét, hat tánc nevű iskola Michaelt, a szókimondó, meleg tánctanárt küldi ki hozzá. A két eltérő korú, társadalmi helyzetű és életvitelű ember eleinte ellenségesen, szinte már gyűlölködve viszonyul egymáshoz. De a hat táncóra alatt – swing, tangó, bécsi keringő, foxtrott, cha-cha-cha és kortárs tánc – lassan-lassan megismerik egymást, sőt, össze is barátkoznak.
Richard Alfieri amerikai színész, forgatókönyv- és drámaíró 2001-es darabja a Los Angeles-i Geffen Theaterben debütált. Még abban az évben bemutatták New Yorkban, a Broadway-n is. A darabot azóta a világ számos nagyvárosában műsorra tűzték – például Tel-Avivban, Sydney-ben, Berlinben, Münchenben, Bécsben, Tokióban, Amsterdamban, Prágában, illetve Londonban – és mindenhol hatalmas siker fogadta. A magyar ősbemutató 2006-ban a Thália Színházban volt, Lily szerepében Vári Évával, Michael szerepében pedig Kulka Jánossal.