Jövő januártól egy intézményben képzik a közszolgákat, rendőröket és katonákat. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozásával összehangoltabb és tervezettebb utánpótlásképzést remél a kormány a közszolgálaton belül.
Jövő év január 1-jén megalakul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), s ennek részeként működik tovább a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Kara. Az általános jogutódlás miatt a hallgatók jogviszonya változatlan lesz, ugyanakkor az oktatói létszám alakulását a közszolgálati egyetem „oktatási, kutatási és gazdálkodási stratégiája fogja meghatározni” – mondta el Kis Norbert József, a Nemzeti Közigazgatási Intézet főigazgatója, akit idén január 1-jei hatállyal neveztek ki miniszteri biztossá a Nemzeti Közszolgálati Egyetem alapításáról szóló kormányhatározat végrehajtásának tárcaközi koordinálására, valamint az átalakulással kapcsolatos ügyek egyeztetésére létrejött tárcaközi munkacsoport vezetésére. A biztos a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozását azzal indokolta, hogy a kormány a közszolgálaton belül a polgári közigazgatás, a rendvédelem, a honvédelem és a nemzetbiztonsági szolgálatok személyi állományában a korábbiaknál összehangoltabb és tervezettebb utánpótlásképzést akar megvalósítani.
Az egyetem megalakulását az Országgyűlés által márciusban elfogadandó létesítési és átalakulási törvény, valamint a júniusban elfogadandó, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezetéről és működéséről szóló jogszabály rendezi majd. Mivel a három egyesülő intézmény a Magyar Akkreditációs Bizottság által akkreditált, integrációjuk nem igényel újabb eljárást.