Ugrálókötéllel kötözött a székhez egy hiperaktív elsős gyereket egy pedagógus a Borsod megyei Karcsán, mert állítólag „nem bírt vele.” A rendőrség személyi szabadság megsértése miatt nyomoz, az intézmény vezetője nem nyilatkozik.
„A székhez kötözték a kisfiamat az iskolában” — közölte a Roma Sajtóközponttal (RSK) Jóni József. Az ötgyerekes karcsai férfi elpanaszolta, hogy az elsős kisfiát még decemberben ugrókötéllel a székhez kötözte a napközis tanárnő. Józsi ezt a kemény büntetést azzal érdemelte ki, hogy engedély nélkül radírt vitt a harmadikos testvérének. A gyereket a többiek szeme láttára kötözte meg a tanár, aki csak azért szabadulhatott tíz perc múlva, mert a szintén az abba az iskolába járó nővére rátalált. Az egyébként hiperaktívnak minősített kisfiú nem számolt be otthon az esetről, viszont másnap éjjel felsírt álmában, és azt kérte a szüleitől, hogy – idézzük – „írassatok ki a napköziből, mert félek, hogy megint kikötöznek!”.
Az apa beszámolója szerint horzsolások voltak a gyerek mellkasán, ezekről nem készült orvosi látleletet, de panaszt tettek az igazgatónál. A napközis tanárnő elismerte, hogy megkötözte Józsikát, mert „nem bírt vele”. Jóni József elmondta, hogy a gyerekeit többször is bántották a tanárok: tenyérrel nyakon vagy fejen csapták őket. Az apa eddig nem tett panaszt, mert annak szerinte „a gyerek inná meg a levét”. Most viszont feljelentést tett a Sátoraljaújhelyi Városi Rendőrkapitányságon, ahol a személyi szabadság megsértése miatt nyomozás indult — mondta Egyedné Novodonszki Évától, a Borsod Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Irodájának helyettes vezetőjétől.
Bakos Istvánné, a karcsai Általános Művelődési Központ igazgatója nem nyilatkozik a rendőrségi eljárás befejezéséig, azt azonban elárulta, hogy a napközis tanárnő még mindig az iskolában dolgozik. Aáry Tamás Lajos, az oktatási jogok országgyűlési biztosa elmondta, hogy az iskolaigazgató fegyelmi eljárást indíthat a rendőrségi feljelentés után, de dönthet úgy is, hogy azt az eljárás befejezése után teszi meg.