Kövér László, a Magyar Országgyűlés mostani elnöke, boldogult ifjú képviselő korában, mikor az első szabadon választott éppen az ügynöktörvényt tárgyalta, eldugdosott irodalmi ambícióinak némileg utat adva a következőt találta mondani:”… szóval, tisztelt képviselőtársaim, ezzel a törvénytervezettel az a legnagyobb baj, hogy a nagy halakat futni hagyja.”

Hát igen: amúgy egyre bárdolatlanabb indulatokkal hallgattuk az elmúlt héten például, hogy a mi holdingunk igazgatótanácsa éves tiszteletdíjának éppen a 100 százalékát kapta meg esztendőnként, mintegy plusz jogos juttatás gyanánt. Meg az a 37,5 millió forintos, ám közpénzből fizetett elnök-vezérigazgatói életbiztosítás! Ezek után biztos vagyok abban, hogy a szocialista választmányi elnök a roll-over-Beethoven-érzés jegyében készítette el példának okáért, mindössze majd 5 millióért, „ A befektetési vonzerő új leíró modellje, Miskolc befektetés-szervezési tevékenységének sikerességi tényezői” című fasza kis opusát.

Ám mindeközben vajmi kevés sejtésünk volt arról, hogy Kövér Lászlót most ne fitymáljuk hanem cincáljuk, a nagy halak mellett vajon mit is csináltak a kicsik?

Csak a napokban derült ki ugyanis, hogy a kisebb beosztású szocialistákat Miskolcon, akiket az előző ciklusban még nem tudtak kommunikációs tanácsadásról, projekt-menedzselésről, vagy végső esetben dugulás elhárításról szóló príma városi céges szerződésekhez juttatni a MIK-nél, vagy valamelyik holdingos cégnél, természetesen nem hagytak egyedül a munkaerőpiacon. Ahol tudvalévően, ember embernek farkasa.

Szerkesztőségünk exkluzív forrásból, hosszas oknyomozás után értesült arról, hogy a miskolci szocialisták disznaikat az elmúlt választási ciklusban nem makkon hizlalták.

Hanem corás kiflin, Lidl-es zsemlén és piacos zöldségen.

A történet úgy indult, hogy a környék nagy áruházai megmaradt élelmiszerkészletüknek a hasznosítható részét évekig a csanyiki zebráknak, medvéknek, tevéknek stb. adták.

Ám úgy folytatódott, hogy a szocialista frakció egyik tagja, aki a Vadasparkban, a Városgazda Kft alkalmazottjaként dolgozott, képviselőként pedig saját munkahelyéről, ha kellett felelősen és saját lelkiismerete szerint szavazott, ezeket a kifliket, szikkadt zsemléket, fonnyadt zöldségeket, minden különösebb ingadozás nélkül elvitte a saját disznainak, a saját hizlaldájába.

Az ügyben a múlt héten, büntető feljelentést tettek.