Hazug és tisztességtelen állítások Kriza Ákostól  a Miskolc Holdingról
Kriza Ákos a múlt heti sajtótájékoztatóján és azt követően több alkalommal hazug és tisztességtelen módon azt állította, hogy „a Miskolc Holding 30 milliárdos kötelezettségvállalást görget maga előtt, azaz ekkora mértékű fizetési kötelezettség terheli a jövőben a város cégeit, sőt többmilliárdos kárt okozott a városnak!”
2010. szeptember 30-i tény: a vállalatcsoport szeptember 30-i mérleg szerinti eredménye plusz 534 millió forint, valamint közel 1 milliárd forint szabad folyószámla kerettel rendelkezett, óvadéki számlán több mint 1 milliárd forintot tartott elkülönítve. 
41 esetben mindenféle indokolás nélkül nagy nyilvánosság előtt azt állította Kriza Ákos, hogy az egyes tagvállalatok jó erkölcsbe ütköző szerződéseket kötöttek – bár erre a Magyar Köztársaságban a bíróság hivatott és Kriza Ákosnak kell bizonyítani.
Cinikus magatartás az, hogy az új városvezetés folyamatosan hátramutogat és minden kudarcának, ballépésének vagy tehetetlenségének okát az előző városvezetés és a Miskolc Holding előző vezetésének számlájára kívánja írni.
Jó hírünk és tisztességünk védelme érdekében ígéretünknek megfelelően mellékelten küldöm a lista tételes cáfolatát.
Egyszerűen hazugság azt állítani, hogy „30 milliárd forint a Holding cégcsoportjainak tavalyi adóssága”.
S néhány elgondolkodtató kérdés:
· A nyilvánvaló hazugságok elmondása során miért nem ült mellette senki? Miért nem vállalta egyetlenegy „szakértő” sem? (megj.: korábban mindig kis csapattal érkezett Kriza Ákos ezekre a bejelentésekre)
· Kik a „szakértők”? Mibe kerültek ezidáig? Ki és miből fizette?
· Hogy jött ki a 30 milliárd?
A besározottak számára csak a közvélemény tájékoztatása és jogi elégtétel követelése maradt.

Dr. Halmai Gyula