Őrizetbe vette kedden a Központi Nyomozó Főügyészség Horváthné Fekszi Mártát, a Külügyminisztérium volt államtitkárát a moszkvai magyar nagykövetség egyik ingatlanának eladásával összefüggésben.

A Központi Nyomozó Főügyészség egyelőre továbbra sem kommentálta hivatalosan a történteket, ugyanakkor az MTI úgy tudja, hogy hasonlóan a volt külügyi államtitkárhoz, Székely Árpád korábbi nagykövet és Tátrai Miklós, a vagyonkezelő volt vezérigazgatója ügyében is a kényszerintézkedés mellett döntött a nyomozóhatóság.

Horváthné Fekszi Márta ügyvédje, Papp Gábor az MTI-nek megerősítette az MTV Híradójának értesülését, miszerint ügyfelét a nap folyamán bűnsegédként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a főügyészség.

Mint azt korábban megírtuk, Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatóját is őrizetbe vették. A sukorói beruházás kapcsán már hűtlen kezeléssel meggyanúsított Tátrait most a moszkvai kereskedelmi képviselet épületének eladásával kapcsolatban vették elő.