Miki és Ricsi, Szeged és Kaposvár képviseletében tömegeket szeretne a T-Home Vivicittá-események mögé állítani, azért, hogy megmutassa, bebizonyítsa: az ő városában hódolnak többen a futás szenvedélyének. A hagyományos áprilisi budapesti T-Home Vivicittá Városvédő futáshoz csatlakozó speciális futópárbaj mögött két amatőr futó, Ricsi (Gundy Richárd kaposvári általános iskolai tanár), és Miki (Dombi Miklós szegedi vállalkozó) áll. Az egymást különböző amatőr versenyekről ismerő sportolók elhatározták, hogy olyan játékos versenyt találnak ki, amellyel a maguk szórakoztatása mellett arra vállalkoznak, hogy kiderítsék, vajon mely városért és kinek a kedvéért futnak a legtöbben. E célból pedig minél több embert mozgósítanak a tavasz nagy futóeseményeire, a kaposvári, a szegedi, majd a budapesti T-Home Vivicitták lefutására.

Fogadásuk jegyében az interneten, a www.futoparbaj.hu-n és az ismert közösségi oldalakon változatos futóprogramokat és aktivitásokat szerveznek (ilyen volt például az elmúlt hétvégén a kutyás futás), amelyekhez – egyik vagy másik futó csapatát vagy az általuk képviselt várost erősítve – mindenki bátran csatlakozhat. Az ötletüket támogatva táborukhoz már most egyre többen, köztük ismert hazai sztárok, például Ördög Nóra és Katus Attila is csatlakoztak.

A sportbarátok által meghirdetett nemes futópárbajjal kapcsolatos eseményeket a www.futoparbaj.hu honlapon valamint a Facebook-on is figyelemmel lehet kísérni, ahol az érdeklődők a toborzás és a Vivicittára való felkészülés aktuális állásáról is folyamatosan hírt kapnak