Ezek után nem csoda, ha az egyik ott élő – a nevét nem adta a cikkhez – boldogan kereste fel az Észak-Magyarországot azzal, hogy a napokban arra lett figyelmes, hogy az egyik problémás család kiköltözik lakásából. Először nem akart hinni a szemének – mesélte – és attól is félt, hogy a helyükre más, ugyanilyen lakók érkeznek majd. „Szerencsére eddig nem történt ilyen” – tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy meglátva a költözést, megkérdezte őket, hogy miért mennek el. A válaszuk az volt: nem várják meg, míg kiköltöztetik őket. De hogy miért tartanak ettől, arra nem tudtak válaszolni. Szerinte a tartozásuk miatt kellett elhagyniuk a lakást, ami – vélekedett – ezáltal visszaszállt a bankra.

Arról is beszélt, hogy korábban már minden fórumon próbáltak segítséget kérni, legutóbb pedig az avasi gyermekjóléti szolgálathoz fordultak. Már csak azért is, mert rossz volt nézni, hogy ezek a családok – több ilyen is van abban a lépcsőházban – milyen körülmények között tartják gyermekeiket.

A hölgy, aki ezeket az információkat megosztotta az Északkal, úgy véli, hogy a két avasi önkormányzati képviselő, Földesi Norbert és Varga Gergő is sokat segítettek nekik, hiszen többször jártak a helyszínen és fórumot is szerveztek a fészekrakó-ügy kapcsán. A képviselők most pedig vállalták, hogy az elhagyott lakást kifertőtleníttetik-írja a boon.hu