Továbbra is fenntartja a Jobbik azt az állítását, mely szerint Sebestyén László miskolci országgyűlési képviselő összeférhetetlen módon dolgozik egy állami cég vezetésében. Mint arról korábban már beszámoltunk, Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselő úgy véli: Sebestyén Lászlónak le kellett volna mondania a 100 százalékos állami tulajdonban lévő Észak-Magyarországi Regionális Vízmű (ÉRV) Zrt. fejlesztési és karbantartási igazgatói posztjáról, miután képviselővé választották. Novák Előd hangsúlyozta, hogy a jogszabályok szerint országgyűlési képviselő nem lehet állami tulajdonú cég igazgatója, ezért összeférhetetlenségi eljárást kezdeményeznek ellene.

Erre a Fidesz közleményben válaszolt. Szerintük Novák Előd tévesen értelmezte a jogszabályt, amikor Sebestyén Lászlót összeférhetetlenséggel vádolta, hiszen a fideszes képviselő karbantartási igazgató, amely tisztségre nem vonatkozik a jogszabály érintett passzusa. A kormánypárt „Sebestyén László nyilvános rágalmazása miatt” bocsánatkérésre szólította fel a Jobbik politikusát.

Ezt Novák Előd nem tette meg, ehelyett az MTI Országos Sajtószolgálatának útján közleményt adott ki.

„Elképesztő a Fidesz jogértelmezése, mellyel törvénytelen álláshalmozást folytató Sebestyén László képviselőjüket mentegetik. Az, hogy a „fejlesztési és karbantartási igazgató” nem igazgató, olyan, mint hogy az országgyűlési képviselő nem képviselő. Pedig köztudott az is, hogy minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.

Azt gondolhatnánk, hogy szövegértési problémái vannak a válaszközlemény írójának, azonban ahol ilyen tömegesen képesek emberfeletti teljesítményekkel álláshalmozásokra, ott inkább csak álságos magyarázkodásról lehet szó. Nem csoda, hogy a Fidesz-frakció névtelen közleményét senki nem vállalta a pártban: miután két nap türelmet kértek, valami kreatívabb megoldásra számított a Jobbik. Például arra az általuk bevett módszerre, hogy megváltoztatják a megsértett törvényt, vagy megbízási szerződéssel fizetnek ki havi egymilliót „szakértői” munkára.

Sebestyén László az állami tulajdonú ÉRV Zrt. vezérigazgató-helyettesével megegyező, havi egymillió forintos fizetést felvevő  cégjegyzésre jogosult igazgatója. Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény valóban nem említi a „fejlesztési és karbantartási igazgató” titulust, mint ahogy számtalan másik hasonló igazgatófajtát sem. Az efféle csalás méltatlan egy országgyűlési képviselőhöz, ezért a Fidesz miskolci honatyáját lemondásra szólítja fel a Jobbik azon túl, hogy továbbra is várja elmúlt 10 havi tiszteletdíjának visszafizetését.