Idős és szépkorú önkénteseket vár a Herman Ottó Múzeum!

Új lehetőségek nyílnak a Herman Ottó Múzeumban. Önkéntesek jelentkezését várjuk, akik egy célirányos múzeumi képzés után segítséget nyújthatnak majd a tárlatok vezetésében.

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Múzeum Igazgatóság Herman Ottó Múzeuma megújult formában fordul múzeumi közönségszolgálati tevékenységében a felnőttek csoportjai, közösségei felé.
A 2011. évi közművelődési feladataink között kiemelt célcsoportnak tekintjük az idős, szépkorúak közösségeit és egyéneit, akiknek dr. Simon László és dr. Kurta Mihály muzeológusok vezetésével folyamatosan múzeumandragógiai programokat szervezünk. Célunk az érdeklődő felnőtt korú látogatók megismertetése a Herman Ottó Múzeum raktáraikban összegyűjtött és feldolgozott szellemi és kulturális örökséggel.
Az eddigi látogatások egyik tanúsága, hogy a társadalomban egyre inkább felmerül az igény a múlt megismerésére, a történelmi események megértésére, a különféle tudományokban és művészetekben való elmélyülésre.
A múzeumban szervezett közönségtalálkozókon, – főként a Tímár Malom utcai raktárbázisukon – rendezett bemutatókon tapasztaljuk, hogy a felnőtt korosztály számára fantasztikus élményt, és tanulást jelentenek azok az interaktív foglalkozások, amelyeken egy-egy tárgyat kézbe vehetnek a látogatók, és a résztvevők maguk mesélik el annak történetét, egykori használatát, különleges funkcióját, a gyűjteményi darabhoz fűződő személyes élményeiket.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatósága május hónapban indítja el 40 órás „Múzeumi Autonóm Tanulás” elnevezésű tanfolyamát az idős, és szépkorúak részére, melynek célja a múzeumi önkéntesek felkészítése, a bevállalt feladataik elvégzésére.

kurta@hermuz.hu,

Levélcím:
Dr. Kurta Mihály, Herman Ottó Múzeum, Miskolc, Görgey út 28, 3529