Heller Ágnes valami egészen elképesztő produkciót adott elő kedden az Európai Parlament vitanapján. A filozófus Morvai Krisztina kérdésére válaszolva azt mondta, 2006 őszén senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak a rendőrök  :

Senkit nem lőttek meg, mutasson egy esetet! Senkit nem lőttek meg, senkit nem kínoztak meg. Mutasson egy esetet, amikor bárkit is meglőttek, vagy megkínoztak! Tényeket kellene látnunk, mert a Fidesz sem emelt panaszt sosem amiatt, hogy valaki megsebesült, ők egész más miatt emeltek panaszt, ami szintén nagyon problémás, de azt sosem mondták, hogy bárki is megsebesült volna, vagy megkínoztak volna embereket. Ez csak az Ön változata, az Ön képzeletének szüleménye. Nem akarok 2006-ról beszélni, mert ez túl messzire vinne minket, de megismétlem, ez egy fikció, senkit nem lőttek meg, senkit sem kínoztak meg.

Heller megnyilvánulására se magyarázat, se mentség nincs. Ha igazságtalanul rótták fel neki a filozófus-pályázatok tízmilliós kifizetéseit, ha nem, fénykép- és videófelvételekkel bizonyított hatalmi visszaélésekről azt mondani, hogy meg sem történtek, az igazi, Muhammad Szaid asz-Szahaf tájékoztatási miniszter és Kadhafi kommunikációs életművét idéző cselekedet. Az meg különösen vérforraló, hogy ezek mellé ráadásként még azt is hozzáteszi, hogy a magyarok szolgalelkűek.

Bodoky Tamás Túlkapások című riportkötetében kitűnően összegyűjtötte, milyen visszaéléseket követett el a rendőrség 2006 őszén, a könyvet illusztráló Index-fotók mindent elmondanak Heller álláspontjának valóságtartalmáról:

S ha ez nem lenne elég, itt van egy videó is (erős idegzetűeknek):