A végtelenség és az idő címmel nyílt meg Kaján Tibor grafikus- és karikatúraművész kiállítása 90. születésnapjának előestéjén, szerdán Miskolcon, a Diósgyőri Gimnáziumban.

Péter Barnabás, a középiskola igazgatója elmondta, hogy a Diósgyőri Gimnázium ezzel a tárlattal tiszteleg elődintézménye, a Hunfalvy János Reáliskola egykori diákja előtt. Felidézte, hogy Kaján Tibor kétszeres Munkácsy-díjas, érdemes és kiváló művésznek a tavalyi évben Miskolc városa Pro Urbe címet adományozott. Akkor készült egy portréfilm is, amelyben maga a művész említi a gimnázium elődintézményét, amely nagy hatással volt pályafutására. A művész vallomása szerint ugyanis a Hunfalvy Reáliskola rajztanára, Weszprémy Jenő figyelt fel ironikus rajzaira, s ő biztatta a továbbképzésre. „Ez adta az ötletet, elküldtük az iskola képes történetét, és egy levelet, majd úgy igazítottuk az időpontot, hogy a születésnapja apropóján nyíljon meg a kiállítás” – magyarázta az igazgató.

Az április 30-ig látogatható tárlatra abból az anyagból válogattak, amelyet tavaly, Kaján Tibor kitüntetésekor már láthatott a borsodi megyeszékhely közönsége.