Egri István is azt hangsúlyozta, hogy szakmai alapon vették fel Zsiga Zoltánt

(Zsiga Marcell középen archív fotó)Szombaton egy országos bulvárlap újra a képviselővel foglalkozott, állítva, hogy a képviselő-alpolgármester rokonai önkormányzati állásokhoz jutottak az önkormányzati választások óta: az alpolgármester édesapja, Zsiga Gábor tavaly november óta a MIHŐ Kft. felügyelőbizottságának elnöke, míg testvére, Zsiga Zoltán, a szintén városi tulajdonban lévő Miskolci Sportcsarnokban dolgozik.

Dr. Zsiga Marcellt szombaton délelőtt telefon értük el hogy, reagáljon a cikkre. Mint mondta: nem újdonság, hogy a Fidesz felügyelőbizottságokban szakmai felügyeletet lát el. Édesapja korábban – még az előző városvezetés alatt – a miskolci piacot működtető részben önkormányzati cég felügyelőbizottságában volt delegált. Hangsúlyozta: akkor egy fillért nem fogadott el ezért a munkájáért, ráadásul lemondott, mikor szakmai érveit, ötleteit nem vették figyelembe.

Az alpolgármester azt is kiemelte, hogy a felügyelőbizottsági tagok, elnökök most lényegesen kevesebb pénzt kapnak, mint a szocialista városvezetés idején. Hangsúlyozta: édesapját és testvérét szakmai alapon választották ezekre a pozicíókra, és nem azért, mert ő gyakorolt nyomás volna valakire, valakikre- fogalmazott.

Megkérdeztük Egri Istvánt, a Miskolc Városi Szabadidőközpont megbízott igazgatóját és Szabó Tamást, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatóját is az ügyről. (A Holding része a MIHŐ Kft.)

Egri István is azt hangsúlyozta, hogy szakmai alapon vették fel Zsiga Zoltánt, aki sportszervezői feladatokat lát el az intézményben. „Jelentkezett hozzánk munkára, szakmailag megfelelő volt, megvan a képesítése, és nem utolsó sorban felsőkon beszél angolul” – tette hozzá-írja a boon.hu Az eszakhirnok.hu korábbi cikke itt olvasható.