Miskolc – Életének 79. évében elhunyt Dr. Mádai Gyula.

Dr. Mádai Gyula, sokunk Gyuszi Bácsija a KDNP Miskolc Városi Szervezetének alapító tagja. A tagnyilvántartás szerint 1989. augusztusi a tagsági viszonyának kezdete. Vizsolyban született, az elemi iskoláit is ott végezte, majd Kassán és Sátoraljaújhelyen járt gimnáziumba. Egyetemi tanulmányait Debrecenben végezte, majd az egyetemi doktori fokozatát is ott szerezte meg. Több évtizedig volt a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára.

Mádai Gyula 1989-től a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) pedagógus tagozatának elnöke volt. 1989-ben a KDNP miskolci szervezetének alapító tagja, majd évekig elnöke volt és vezetőségi tagja volt a megyei szervezetnek is. 1990-től 1994-ig Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének KDNP-s képviselőjeként a kulturális bizottság tagja, 1993-tól a bizottság vezetője volt. 1992-től 1996-ig az Észak-Magyarországi Tankerületi Oktatásügyi Központ igazgatója, főtanácsosa volt. 1996-tól, nyugdíjazását követően országos közoktatási szakértő és vizsgáztató volt.

Mádai Gyula a KDNP és a KÉSZ mellett tagja volt a Rákóczi Szövetségnek, a Magyar Néprajzi Társaságnak, a tudományos Ismeretterjesztő Társulatnak, a Keresztény Pedagógus Társaságnak. A II. Rákóczi Ferenc Emléktársaságnak alapító tagja és évekig alelnöke volt. 1993-ban Mádai Gyulát a művelődési és közoktatási miniszter Pedagógus Szakszolgálat Emlékérmével tüntette ki. Dr. Mádai Gyulának számtalan munkája jelent meg nyomtatásban.

2011. március 8-án kedden 17 órakor a selyemréti római katolikus templomban lesz mise Gyula bácsiért, temetése 2011. március 10-én, csütörtökön 14 órától a mindszenti temetőben lesz.>

A KDNP nevében őszinte részvétemet fejezem ki a gyászoló Családnak. Imádkozunk Gyula Bácsi lelki üdvéért.

– Molnár Péter elnök KDNP Miskolc Városi Szervezete –