Látva hűséges olvasóink kitüntetett fürdőpolitikai érdeklődését gondoltam arra, hogy szakítva minden eddigi haladó hagyományunkkal, mégis csak válaszolok az egyik cikkünkre reagáló kommentre. A magukat Miskolci Fürkészeknek nevező, – ha tényleg ők voltak azok – rejtelmeskedő szabadcsapatról van szó, akik, röviden összefoglalva egyik hozzászólásukat, további információkat kértek tőlünk a szeretett városunkban tetten érhető politikai tahóságokról. És lehetséges példa gyanánt, előhozakodtak a Sándor napi erkölcsi megpróbáltatásokkal.

A kedves Miskolci Fürkészek még nem borzolták a helyi Fidesz idegeit akkor

  , amikor majdnem napra pontosan egy esztendeje, az Északhírnök telefax konferencia termében landolt egy Miskolc Holdingos felhívás. Ebben egy Ignácz Edina nevű kommunikációs munkatárs idézte fel, magának a Holding elnök-vezérigazgatójának, dr. Halmai Gyulának a korszerű újraértelmezését arról, hogy milyen is legyen egy névnapi köszöntő. Nos, a Káli-korszak gazdasági döntéshozatali epicentrumában, a Miskolc Holdingban, a meglepetés erejével, a XXI. század legfigyelemreméltóbb brand építési szabályainak a gondos betartásával, a következő szöveget bírták kitalálni. ( Ezt az üzenetet akkoriban a tagvállalatok pr, vagy marketing irodái, a Mivíz Kft-től, a Szocioprodukton át, az MVK Zrt-ig, mind, mind megkapták.)

„Kedves Kollégák! Jövő héten SÁNDOR névnap, Polgármester Úr névnapja.

Ezért Halmai igazgató úr részéről – a seggnyalási rangsort pr-ilag is maximálisan akceptálták, hiszen itt, Halmainál, az „urat” kis kezdőbetűvel írták, Kálinál, meg naggyal – az az ötlet merült fel, hogy minden tagvállalat ajándékait tartalmazó csomagot kapjon Polgármester Úr. Ezek alapján kérlek Titeket, hogy a tagvállalati reklámajándékaitokból küldjetek nekem dolgokat. Tehát nem vásárolt ajándékra gondolok, hanem „céges dolgokra”. Ha van ötletetek vagy kérdésetek, egyeztessünk telefonon.”

Ennyi most – egyelőre – az üzenet a Káli-korszakból.

Mint cseppben a tenger.