Virítsd a lóvét!http://varanus.blog.hu/

Érdekes tendencia kezd kibontakozni a Fideszben: szelektív emlékezetvesztésben szenvedő egykori Fidelitas tagokba botlik az ember lépten nyomon. Mondogatták sokan régebben, hogy a narancsos ifjúsági szervezet agymosoda – példának citálták Ágh Péter bajtársat – de mostanában mintha a valóságalapja is előbukkanni látszana a tételnek.

Mi más magyarázata lehet annak, hogy az egykori tagok mostani, havi rendszerességű járandóságukból százezrekre nem emlékeznek?

Először Nemzeti Trubadúrunkon látszottak a betegség tünetei, ő nem emlékezett rá, hogy átugorja kétszázezerrel a Vezér által húzott nemzeti bérplafont. Most meg itt van a legfrissebb üdvöske, Zsiga Marcell, akinek két helyről sikerül fölvenni költségtérítést szintén százezres nagyságrendben úgy, hogy ennek ténye – valahogy – nem tűnik föl. Azt tudjuk, hogy a törvény tiltására tesztek magasról, de hogy mellé a hülyét is mímelitek ezzel az ártatlannak szánt, de annál ostobább pislogással, hogy hádewazzeg, csak gyütt az a sok rohadt pénz valahonnan, oszt’ sose akarta abbahagyni a gyüvést. Nem is tudom mit mondjak tekintetes népbíróság, de ártatlan vagyok az kurvaélet.

Felnőtt az új generáció, és vagy kapzsibbak, vagy még az öregeknél is hülyébbek. Zsiga Marcell iskolapéldája lehet a Fidelitasból kinőtt, országgyűlésbe és önkormányzatba delegált újoncoknak. A kétharmados fülkeforradalomban álláshalmozó lett, a képviselőség mellé miskolci alpolgármesterség is jutott. Hogy mekkora kanál jár ezekért a húsosfazék mellett arra tökéletes példát kapunk Zsiga Marcell két vagyonnyilatkozatából. 10 hónap alatt 2,8 milla megtakarítás mellé még egy Passat vásárlás is belefért a spórolásba.

Ha azt hiszi a nyájas olvasó, hogy ez az egyszerű vidéki fiú megelégedett ennyivel, akkor bizonyára keveset feltételez erről a nemzedékről. Zsiga önkormányzatba jutása, és saját állásai felhalmozása után sem érezte úgy, hogy na most itt már tényleg elég. Hisz a család még hátra van, a rokonok helyzetbehozása meg ősi szokás a Fideszen belül. Zsiga Marcell szétszórta hát a rokonságot Miskolc város önkormányzatának különböző cégeibe: a fatert betolta a helyi távfűtést biztosító Mihő Kft.-be felügyelőbizottsági elnöknek ( mér’, mit gondoltál, fűtőnek lapátolni bakker?) a testvérének pedig a városi sportcsarnokban talált helyet. Hiába no, városi főnökének programjában kiemelt szerepet kapott, idézem: Munkahelyteremtő programokkal el kell érni, hogy minden családban legalább egy kereső legyen. – De nyilván az sem baj, ha egy családban három ilyen van, legfeljebb mutogatjuk milyen sikeresen hajtjuk végre a programot.

Érdekelne, hogy Kriza Ákos polgármester úr honlapján üzemelő fekete sarok című örökbecsű befogadja-e ezt az esetet méltán híres példái közé?

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ezek után nekem Zsiga hiába magyarázza, hogy oppardon, a költségtérítést azért felejtette el, mert ő ezt tulajdonképpen felajánlotta a vörösiszap károsultaknak. Egyszerre megtakarítani, autót venni, és a bevételünk jelentős százalékáról lemondani nem lehet. Szépségtapasz, hogy képviselő úr – elvileg – már intézkedett, hogy vonják le a jövedelméből a jogtalanul felvett részt. Az már csak bónusz genyózás a részemről, hogy megkérdezem: megtakarítás mellett ‘majd vonjátok le a fizetésemből-t’ kérni a jogtalan kifizetések rendezésére az vajon szarevésnek számít?

Kormányunknak jelezném, hogy hagyják a picsába a hamburger adót. Koncentráljatok erre a jelenségre, mert a szelektív emlékezetvesztés lesz az a népbetegség, ami többet fog kivenni az államkasszából, mint zsírzabálók szív és érrendszeri betegségeinek kezelése összesen.