A munkaügyi központ állásinterjúra irányított egy 47 éves miskolci férfit egy helyi közintézménybe még február 28-án. Az állásnélküli férfi megjelent az adott intézményben, s mivel nem volt nála a megfelelő irat ezért az ügyintéző arra kérte őt pótolja.

Mikor a férfi visszatért közölte, hogy ő nem akar azon a helyen dolgozni, ezért írják alá a papírjait, hogy az intézmény nem kívánja őt foglalkoztatni. Az alkalmazott elmondta, hogy ő ezt nem teheti. A férfi erre kést rántott, amit az asztalon lévő iratokba vágott és közölte, márpedig mindennek úgy kell lennie, ahogy ő akarja, majd hadonászni kezdett a késsel. Az irodában tartózkodó alkalmazottak azonban meggyőzték, hogy hagyjon fel a fenyegetőzéssel, amelyet megfogadott majd távozott a helyszínről.

A gyors rendőri intézkedés eredményeként a járőrök rövid idő alatt elfogták az elkövetőt, akivel szemben kényszerítés miatt indítottak eljárást. A Miskolci Rendőrkapitányság gyorsított eljárás keretében állította bíróság elé a gyanúsítottat. A taláros testület a kényszerítőt hat hónap börtönre ítélte, melynek végrehajtását két évre felfüggesztette.