Lakásfoglalók az Avason: harmincan költöztek be egy lakásba

Hozzávetőleg harminc illegális lakásfoglaló költözött be a miskolci avasi lakótelep egyik üresen álló lakásába – hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában. A csatorna szerint a kiköltöztetés napján a lakásfoglalók „elszivárogtak”, vádemelés az ügyben áprilisban lehet.

„Nem kérdeztek semmit, egész egyszerűen csak beköltöztek. Az avasi lakótelep egyik üresen álló lakása olyan volt a számukra, mint egy főnyeremény. Könnyen jött, és ami a legfontosabb: egyetlen fillérjükbe sem került. Talán fel sem tűntek volna senkinek, ám ők hangosan szerettek örülni a megszerzett javaknak: az avasi panelben volt buli, késelés, liftrongálás és befizetetlen csekkek is” – írja honlapján az MR1-Kossuth Rádió.P1180780_640x480P1180769_640x480P1180795_640x480

A lakók azt mondják, az önkényes lakásfoglalók, akik egy elhunyt tizedik emeleti ingatlanába költöztek be, lehettek vagy harmincan. Nem fizettek semmiért, és megkeserítették az ott lakók hétköznapjait: piszkot csináltak, hangoskodtak, a lakókat rendszeresen fenyegették, a liftet pedig elrontották, hetek óta nem működik. A kiköltöztetés napján elszivárogtak, az önkormányzat munkatársai pedig az alapos fertőtlenítés után lakatot és vaspántot tettek az ajtóra.