Ez még mindig egy következmények nélküli ország   welovemiskolc.blogspot.com/

Zsé, mint Zsebi, Zsé, mint Zsiga… Egyszerűen hitetetlen, hogy 8 hónap képviselőség milyen szinten változtatja meg képviselőink személyiségét és hozzáállásukat a választókhoz.

Sebestyén fejlesztési és karbantartási igazgató képviselő úrról kiderült hogy nem igazgató az ÉRV Zrt-nél, amelynek honlapján amúgy a „Cégjegyzési jogosultsággal rendelkező vezető állású munkavállalók” között szerepel 1 MFt alapfizetéssel , 80% prémiummal és egy felső kategóriás Opel korlátlan használatával. Ez a juttatáscsomag nem valószínű, hogy az állami cégeknél a középvezetők általános jövedelmét jelenti…

Sajnos a Képviselők jogállásáról szóló törvény ennél sokkal egyértelműbben fogalmaz:

13§. Országgyűlési képviselő nem lehet: a) állami vállalatnak, trösztnek, tröszti vállalatnak, közüzemi vállalatnak vezérigazgatója, vezérigazgató-helyettese, igazgatója, igazgatóhelyettese, igazgatótanácsának vagy vezető testületének és felügyelő bizottságnak tagja. No comment. Nem is kommentre, hanem következményekre van szükség.

Marcell kétszer vette fel a költségtérítést, na bumm, amúgy is felajánlotta a vörösiszap alapba, sulykolja belénk megválasztott képviselőnk. A szelektív emlékezetkiesést már országos blogok és napilapok is vezető hírként hozzák, ehhez képest szinte semmilyen következménye nincs semminek. 8 évig egyébről sem szólt az ország, minthogy Magyarország egy olyan hely Európában, ahol kisebb, nagyobb törvénysértés is folyamatosan elkövethető akár nagy nyilvánosság előtt is. A konzekvencia mindig ugyanaz: semmi bántódása nem esik senkinek. Na és… mondták vezetőink már évekkel ezelőtt.

Zsiga Marcell már egy új generáció képviselője, lehetőséget azért kapott, hogy példát mutasson. Ehelyett rekord idő alatt „iskolapéldája lett a Fidelitasból kinőtt, országgyűlésbe és önkormányzatba delegált újoncoknak. A kétharmados fülkeforradalomban álláshalmozó lett, a képviselőség mellé miskolci alpolgármesterség is jutott.” (Az idézet az Index főoldali blogjából származik) Az, hogy a családból a férfiak mind segítik a városi cégeket értékes tudásukkal és munkájukkal, szintén nagy segítség a bajba jutott városnak. Észre kell venni azonban: vége az ellenzéki időknek, ma már nem az éles kritika, hanem a feddhetetlenség és az alázat az, ami értéke egy városvezető képviselőnek.

2011-ben egy jogi egyetemet végzett képviselő tisztában és tudatában kell, hogy legyen cselekedete súlyával. A törvény nem tudása nem mentesít a felelősség alól.