Zsiga megutálta a Blikket

Budapest – Hétfőn késő este ül össze a Fidesz etikai bizottsága, hogy Zsiga Marcell országgyűlési képviselő sorsáról döntsö.

Zsigáról, aki a képviselőség mellett Miskolc alpolgármestere is, a Blikk írta meg, hogy törvénytelen módon hónapokon át felvette országgyűlési és önkormányzati költségtérítését, összesen több százezer forintot. A képviselő azt mondta: elfeledkezett róla, hogy több helyről is kap költségtérítést, és ez csak februárban jutott eszébe.

Ez azért különös, mert az Országgyűlés gazdasági főigazgatósága januárban minden képviselőt figyelmeztetett: hogy nem veheti fel két helyről a
teljes költségtérítési összeget.

Az etikai bizottság többféle döntést is hozhat Zsiga ügyében. Lázár János frakcióvezető a Blikknek azt mondta: a képviselő kaphat fegyelmit vagy pénzbüntetést, de az etikai bizottság nem zárhatja ki a frakcióból Zsigát.

Zsiga Marcellt is kérdeztük arról, mire számít az etikai bizottság előtt. Előbb azzal próbált kitérni a kérdés elől, hogy éppen fontos beszélgetést folytat, majd annyit közölt: lapunknak amúgy sem mond semmit.