A nőnapon, március 8-án 16 órakor nyílik a „Másik? Nem.” című kiállításegyüttes nőkről (és férfiakról) a Miskolci Galériában. A téma a női nem, a társadalmi nem, a női tekintet, a tükörhelyzet a XX. századi és a kortárs művészet körében.

A női egyenjogúság deficitje súlyosan nehezedik a XX-XXI. századi magyar társadalomra. Így a nőművészetnek sincs meg a maga magyar története. Miközben az utóbbi évek művészettörténete is, társadalomtörténete is fontos jelenségeit, szigeteit fedezte föl a modern magyar nőtörténetnek, s ha nem is jelentős számban, de a jelenben is felbukkannak meggyőzően női indíttatású művészeti jelenségek. A „Másik? Nem.” kiállítássorozat így nőművészeti is, meg nem is az. A cél annak bemutatása, hogy milyen inspiratív, felszabadító észrevenni a másik tekintetet, a tükörhelyzeteket, a rátekintések, megértések különbözőségeit.

A kiállítást exkluzív tárlatvezetés, konferencia, kerekasztal-beszélgetés, komolyzenei koncert, táncművészeti workshop és gyermekfoglalkozások színesítik.

A „Március a Nő hónapja” eseményeiről részletes információ a www.miskolcigaleria.hu oldalon található.