Durván elfajult egy szóváltás Miskolcon. Az egyik buszjáraton egy 59 éves férfi vitába keveredett egy 13 éves fiúval. A fiú rátámadt a férfira, majd még erősítést is hívott. Percek múltán az idősebb férfit húsz ember vette körbe. Többen bántalmazták, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Miskolci Rendőrkapitányság közleményben számolt be hétfőn a még szombaton történtekről. Az 59 éves férfi március 5-én a délutáni órákban az egyik buszjáraton vitába keveredett a mellette utazó fiatal lánnyal és fiúval, mivel hangosan rágóztak. A rendőrségi közlemény szerint „a századik sercintés és hangos rágógumi pukkantás után” a férfi a fiatalokra szólt, amit azonban ők nem vettek jó néven.

Szóváltást alakult ki, majd a 13 éves fiatalember rátámadt az idősebb férfira, aki a buszvezetőnél talált menedéket. Ezt követően a járműről leszálló fiatalok a közelben lakó rokonaiktól kértek segítséget, akik mintegy húszan meg is jelentek a buszmegállóban.

A népes táborból hárman bántalmazták is az 59 éves férfit, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az időközben értesített járőrök a helyszínen elfogták, és őrizetbe vettek három támadót, egy nőt, valamint két férfit, akikkel szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság.

A hatóság gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervezi befejezni az ügyet