Lakossági fogyasztók tízezreinek küld túl magasnak látszó gázszámlát az EMFESZ – számol be a Népszabadság. A Magyar Nemzet úgy tudja, a Kehi megkezdte a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodásának vizsgálatát.

Az utóbbi napokban számos fogyasztói panasz érkezett a Népszabadsághoz a gázszolgáltatási engedélyét elvesztő EMFESZ Kft. végszámlái kapcsán. A társaság ugyanis múlt hét péntek óta lakossági fogyasztók tömegének küldött túl magasnak látszó végszámlákat. Az EMFESZ ügyvezetője ezt a sajátos ellátó-váltás velejárójának tartja, és szerinte cégük nem kap megfelelő óraadatokat az átvevő szolgáltatóktól.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elkezdte az a munkát, amelynek részeként megvizsgálja a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodását, beleérte azt is, mennyit költöttek felvilágosítónak nevezett kampányokra az elmúlt hónapokban a tagok által befizetett díjakból. A hivatal emellett felügyeli a vagyonátadás folyamatát, és annak évégén többek között a befektetési alapok összetételét is átnézi. Terveik szerint a munka nagyobb részét az év végéig befejezik.

Az Index arról ír, hogy egyre többen próbálkoznak a korábban Magyarországon is honos, igazi kaviárt adó óriás tokfélék, a vizák tenyésztésével. Egy kiló tokhalikra nagykereskedelmi ára ugyanis hét-nyolcszáz, sőt akár kétezer euró is lehet, de ehhez öt éven keresztül számolatlanul kell szórni a pénzt a vízbe. A várhatóan ötszereplősre bővülő hazai piacról és a kaviárüzlet egyéb rejtelmeiről tehát bővebben az Indexen olvashatnak.

A korábbinál jóval keményebb fellépésre számíthatnak a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól azok, akik szándékosan megrövidítik a költségvetést – nyilatkozta a szervezet bűnügyi elnökhelyettese a Napi Gazdaságnak. Sors László közölte, ma már egyszerre indulhat meg a büntető- és az adóigazgatási eljárás, így nem lesz idő eltüntetni se a vagyont, se az adatokat.

A Világgazdaság értesülése szerint július helyett csak januártól tiltanák meg a dohányzást a közös használatú zárt helyiségekben, például a vendéglátóhelyeken. A lap emlékeztet Harrach Péter KDNP-s képviselő sajtótájékoztatón ismertetett álláspontjára is, amely szerint a fanatikus megoldások legalább annyira károsak, mint a dohányzás.

A Portfolio.hu arról közöl összeállítást, hogy mekkora árréssel dolgoznak az olajtársaságok. A portálról megtudhatjuk, hogy az árrések jócskán az átlagos értékek felett állnak, ami azért igen érdekes, mert az elmúlt években az volt a tapasztalat, hogy az árak érdemi emelkedésével párhuzamosan az árrések jelentősen estek, és ezt a lemaradást a cégek az árak esésekor dolgozták le. Az elmúlt hónapokban jelentkező üzemanyagár-emelkedés során azonban az árrések stabilan tartották magukat.