Hetvennégy ügyben tett feljelentést szerdán a Legfőbb Ügyészségen Kriza Ákos, Miskolc polgármestere az előző városvezetés ellen. A polgármester azt mondta: miután tavaly októberben átvette a városvezetést, olyan visszaélések nyomaira bukkant, amelyek milliárdokkal károsították meg Miskolcot. A volt szocialista polgármester visszautasítja a vádakat.

Aktákat pakoltak a Legfőbb Ügyészség lépcsőjére. Feljelentést tenni jöttek Miskolcról, a polgármester magával hozta az összes iratot. Kriza Ákos, Miskolc tavaly októberben megválasztott fideszes polgármestere azzal vádolja elődjét, hogy hivatali ideje alatt milliárdokat tüntettek el a város közüzemi cégei.

„Hetvennégy ügyben teszünk feljelentést,hetvennégy ügyben okoztak kárt Miskolc városának,és a károk összesített értéke a hatmilliárd forintot éri el” – mondta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

Miskolc korábbi polgármestere érdemben nem kommentálta a vádakat. Szerinte leszámolás kezdődött Miskolcon.

„Nekem az a gondom,hogy nem kirugdosni kéne meg feljelentgetni,hanem el kellene végre kezdeni dolgozni” – mondta Káli Sándor, Miskolc volt polgármestere.

Bár Miskolcon is van ügyészség, a polgármester mégis Budapestre jött feljelentést tenni. Az RTL Híradó információi szerint azért, mert azt feltételezték, hogy a miskolci ügyészek, elfogultságukra hivatkozva, úgysem vállalják a vizsgálatot. Az eljárásjogi szabályok szerint az ügyet mégiscsak Miskolcon kell elkezdeni, ugyanis elfogultságot csak az illetékes ügyészek jelenthetnek.