A rendőrök egy forgalomból kivont autót jogosítvány nélkül vezető embert állítottak volna elő, amikor az rátámadt a rendőrökre.

Március 5-én a kora délutáni órákban három rendőr látott el közterületi szolgálatot Érd városában. Szolgálatuk során a Budai úton megállítottak egy autóst, akit már korábban is igazoltattak, és akkor sem volt érvényes vezetői engedélye. Az intézkedés során az is kiderült, hogy az autót kivonták a forgalomból. A rendőrök szabálysértési feljelentést készítettek, és a forgalmi rendszámot a helyszínen elvették. A szabálysértést a jármű vezetője elismerte.
A járőrök az intézkedést követően a rendőrkapitányságra indultak, ahol látták, hogy egy helyi család több tagja – 8-9 fő – a parkolóban várakozik. Amikor a rendőrök az autóból kiszálltak, a várakozók számon kérték rajtuk – és később a kapitányság ügyeletes tisztjén is – a fent említett intézkedést. Elmondásuk szerint az autó tulajdonosa a család egyik tagja, G. Róbert és tudomása szerint a jármű nincs kivonva a forgalomból. G. Ferenc és fia, G. Róbert a rendőrökkel minősíthetetlen hangnemben beszélt, folyamatosan fenyegetőztek, miközben a folyosón lévő rácsot rugdosták.
Amikor a kapitányság munkatársa a két személyt megpróbálta előállítani, G. Ferenc az intézkedő rendőr fogásából kitépte magát, majd ököllel mellkason ütötte, kezét kicsavarta, miközben folyamatosan trágár szavakat ordibált. Amikor egy kolléga a megtámadott rendőr segítségére próbált lenni, a család több tagja megakadályozta őt: hárman lefogták a kezeit, majd G. Zoltán a rendőrt több alkalommal ököllel arcon ütötte, közben a rendőr gumibotját elvették és eldobták, majd megpróbálták elvenni szolgálati lőfegyverét is.
Az épületben tartózkodó több kolléga kényszerítő eszközök alkalmazásával vetett véget a családtagok támadó fellépésének, akiket előállítottak az Érdi Rendőrkapitányságra. A megtámadott rendőrök a bántalmazások során nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.
A rendőr sérelmére csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kedden a Budakörnyéki Bíróság a támadókat – G. Ferenc (49), G. Róbert (23), G-né B. Erzsébet (41), G. Zoltán (17), Sz. Ferenc (26) érdi lakosokat – előzetes letartóztatásba helyezte.