Az előzetes tervek szerint 26 napirendi pontot tárgyal március 10-ei ülésén a miskolci közgyűlés, ebből hármat zárt ülésen.

A napirendi pontokhoz valószínűleg most is jó néhány sürgősségi indítvány, illetve napirend előtti felszólalás, interpelláció társul majd, tehát hosszú ülésre lehet számítani, fajsúlyos témákkal. Mint arról korábban beszámolunk, szó lesz egyebek mellett a város idei költségvetéséről, a miskolci közszolgáltató cégek szolgáltatási díjainak változásáról. Tárgyalnak emellett a képviselők az önkormányzat és a polgármesteri hivatal szervezeti és működési szabályzatairól, az önkormányzat gazdasági programjáról, a MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. és a Miskolc Holding idei ingatlangazdálkodási tervéről, az önkormányzat és a Városgazda Kft. közszolgáltatási szerződésének felülvizsgálatáról.

Beszámoló kerül a testület elé a Zöld Nyíl villamosprojekt munkáiról, a Szinva-patak szennyező forrásainak felszámolásáról szóló intézkedési terv múlt évi végrehajtásáról, valamint a Miskolc Holding tavalyi közbeszerzéseiről. Emellett intézmények alapító okiratainak módosításáról, pályázatok benyújtásáról is döntenek a miskolci városatyák, zárt ülésen pedig egyebek között a Miskolc Város Sportjáért Közalapítvány kuratóriumi tagjainak visszahívásáról, alapító okiratának módosításáról, valamint a Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoportért Közalapítvány alapító okiratának módosításáról is tárgyal a közgyűlés-írja a minap.hu