A Népszabadság azt írja, hogy munkát és kenyeret követel majd több tízezer roma április 15-én a parlament előtt. A Magyar Nemzet figyelmeztet: több hónapra elveszítik a hallgatói jogviszonyukat azok, akik az alapszak után egyből mesterképzésre jelentkeznek.

A Népszabadság azt írja, munkát és kenyeret követel majd több tízezer roma április 15-én a parlament előtt, és addig lesznek ott, amíg el nem érik a céljukat. Ezt Miskolcon, a területi cigány önkormányzat meghallgatásán jelentette be egy roma kisebbségi képviselő. Azt mondta, a romák a tűrőképességük határához érkeztek, és a jelenlegi kormány láthatóan mindent megtesz azért, hogy „kivéreztesse” és ellehetetlenítse őket.

A Magyar Nemzet beszámol arról, hogy több hónapra elveszítik a hallgatói jogviszonyukat azok a fiatalok, akik a bolognai képzési rendszerben az alapszak után egyből mesterképzésre jelentkeznek. A diploma átvételével ugyanis megszűnik a jogviszony, így a fiatalok a következő évben elesnek számos kedvezménytől, és a társadalombiztosítási járulékot is maguk után kellene fizetniük. Az oktatási államtitkárság a tervek szerint az új felsőoktatási törvényben rendezi az ügyet.

A Napi Gazdasági szerint ingatlanbefektetési társaságokat alakítana ki a kormány, hogy felpezsdítse a befektetési piacot, és itthon tartsa a most külföldre szivárgó bevételeket. Az ingatlanbefektetési társaságok tőzsdei cégként működnének, a forrásaikat magyarországi ingatlanok fejlesztésére és hasznosítására fordítanák.

A Világgazdaság arról ír, legfeljebb öt évre szólna a taxi-engedély egy minisztériumi rendelettervezet szerint, és a megújításához tanfolyamokra, vizsgákra kellene járniuk a taxisoknak – persze nem ingyen. Amiatt azonban jobban fáj a személyszállítók feje, hogy 11 éve maximum 240 forint lehet a kilométer-tarifa. Így nemigen tudják kitermelni a működési költségeiket, hát még úgy, hogy öngyilkos árverseny uralkodik a szakmában.

A Portfolio.hu beszámol arról, szabályozói iránymutatásra várnak a biztosítók több mint egy héttel azt követően, hogy az Európai Bizottság úgy döntött: hatályon kívül helyezi a 2004-ben meghozott úgynevezett nemi direktíva egyik cikkelyét. Ennek alapján a biztosítóknak lehetősége volt termékeik árazásánál figyelembe venni a biztosított nemét. 2012 végétől azonban nem különböztethetik meg ez alapján az ügyfeleket, márpedig a termékek átárazása becslések szerint több tízmilliárd forintos ráfordítással is járhat a magyar biztosítási szektor számára.