75 ezer újabb ügyfelet lát el január közepétől Fővárosi Gázművek. Ennek oka, hogy a Magyar Energia Hivatal felfüggesztette az EMFESZ Kft., mint korábbi szolgáltató kereskedelmi tevékenységét. A döntés értelmében a FŐGÁZ 90 napos, kijelölési időszakra végez szolgáltatást Borsod megyében. A kialakult helyzetről tartott tájékoztatót Miskolcon a FŐGÁZ Zrt.

A FŐGÁZ mint szolgáltató azt szeretné elérni, hogy a 90 napos kijelölési időszak után is ügyfelei között köszönthesse a Magyar Energia Hivatal döntése értelmében érintett 75 ezer embert. Ezekkel a gondolatokkal kezdődött az a tájékoztató, melyet a FŐGÁZ tartott a szolgáltatással kapcsolatban kialakult helyzetről. Mindez az ügyfelek számára annyit jelent, hogy a 90 nap során nem kell mérőállomást diktálni, hanem részszámlákat fognak kapni és a kijelölési időszak végén lesz majd egy elszámolás.

Bálint Norbert, a FŐGÁZ Zrt. szóvivője elmondta, ha az új ügyfél átutalással fizette eddig számláját, akkor a 90 nap után is ugyanúgy meg tudja ezt tenni. – Persze, miután új szolgáltatóról van szó, egy új megbízási szerződést kell adni a bank felé, hogy a FŐGÁZ le tudja vonni a szükséges összeget a számláról. Illetve ha valaki sárga csekken fizette, azon keresztül is tudja fizetni – tette hozzá.

Az Energia Hivatal döntése arra is kötelezi a FŐGÁZ-t, hogy új ügyfélszolgálati irodákat hozzon létre. Mindezek megvalósítása folyamatban van, így azok helyéről egyelőre nem adtak még felvilágosítást. A szóvivő szerint a bekövetkező tarifaváltozásokról pedig legkorábban 2-3 hét múlva tudják tájékoztatni a lakosságot.

A tájékoztatón bemutatták azt a környezetbarát földgáz üzemű autót is, melynek kapcsán elhangzott: a FŐGÁZ tervei szerint Szeged és Budapest után, Miskolcon is földgáz töltőállomásokat építene, a környezetbarát technológia elterjesztése érdekében.

minap.hu