Az idén először adták át Miskolcon „Az év újságírója” címet március 15-e, a szabad sajtó napja alkalmából. Az elismerést kollégánk, a Miskolci Napló és a minap.hu munkatársa, Szepesi Sándor vehette át Kriza Ákos polgármestertől.

– Szeretnénk hagyományt teremteni ezzel az ünnepi találkozóval – mondta a Városháza dísztermében megtartott fogadáson köszöntőjében Kriza Ákos polgármester. – A célunk az, hogy a szabad sajtó napja alkalmából lehetőséget teremtsünk arra, hogy kötetlen formában találkozzunk az újságírókkal, és baráti beszélgetésen jöhessenek össze az újságírók egymással.

A polgármester azt is elmondta, szeretnék, ha mindig egy miskolci médium szerkesztőségében jöhetne létre ez a találkozó, és a kollégák egymást javasolnák a díjra. Most azonban idő szűkében a helyszín biztosítását és a döntést is magukra vállalták.
– Szepesi Sándor újságírónak, a Miskolci Napló és a minap.hu munkatársának elsősorban színes, egyedi stílusú és gondolatvilágú jegyzetei miatt ítéltük a díjat – mondta gratulációjában a polgármester.

Kollégánk örömteli meglepetéssel vette át díját: az oklevelet és a gravírozott tollat, és elmondta, örül, hogy van egy nap, amikor figyelnek a sajtó munkatársaira, ezért is úgy gondolja, bár ezt az elismerést most ő kapta, az valójában az egész szakmának, minden képviselőjének szól.

Mint mondja, újságírói munkája során mindig azt tartotta a legfontosabbnak, hogy közel tudjon kerülni az emberekhez – közelről számolhasson be örömeikről, gondjaikról, amelyek nagyon sok igazi értéket hordoznak. A mai magyar sajtópalettán ezen a területen mutatkozik a legnagyobb hiány: az országos média működési mechanizmusánál fogva a hétköznapokat illetően általában ma csak a negatívumokból lesz „hír”, a vidéki emberek igazi mindennapjainak szinte alig-alig marad fenn hiteles lenyomata. Ezt az űrt vannak hivatva betölteni a helyi lapok, például a Miskolci Napló is, amely ezután, négy oldallal kibővülve, még nagyobb terjedelemben számolhat be a miskolciakról, miskolciaknak-írja a minap.hu