2011.03.04. 12:13 calvero56A lopakodóvá átkeresztelt settenkedő, lopásának köszönhetően kapott munkát. Fajkasházi hócipőjénél. Ki más is ölelhetne fel egy tolvajt, mint a hetihetes poénkodója, meg a balliberális ondóhorda nagymogulja. Az egész felépítményük olyan, mint egy piramis: legfelül a mindenkori gyéef, meg a libatolvaj bajnai, alatta, a kiszélesedő részen már „csak” hadügyminiszterek vannak, kezükben milliókkal megtöltött viszkis dobozokkal (a Viszkis helyében pert indítanék ellenük; fapál, juhász, satöbbik ellen, hogy szíveskedjenek saját ötlettel előállni, mert a viszis módszer le van védve.) Azok alatt államtitkárok, benedekfülöpök, aztán, a piramis alján a volt polgármesterek, rendőrök… És az alján ott settenkedik a betörő és lopakodó.

No Tescosok, figyelni ám a térfigyelő kamerákat, mert holnap lopni megyek hozzátok. Hiszen én is munkanélküli vagyok, hónapok óta nem tudom kifizetni a csekkeket. Hátha akkor engem is foglalkoztat majd a fajkasházi. Mert neki olyan finom a szociális érzéke…!

A végére egy kis színes: egy mai internetes újságban olvastam, hogy Gerard Depardio évek óta nem kap munkát, és most kikönyörgött egy filmszerepet egy Becker nevű rendezőtől. (Amikor Cyrano-t és Danton-t játszottam, akkor a színházi fesztiválon sok szakmabéli úgy szólított meg: szevasz, magyar Depardio! De ez már rég volt.)