Áprilistól drágábban utazhatunk a miskolci buszokon és villamosokon. A 8,7 százalékos átlagos emelés egy négytagú család esetében 1400 forintos plusz terhet jelent, ha mindenki kombinált bérlettel utazik. A bevételek csökkenése és a kiadások drasztikus emelkedése miatt kénytelen árat emelni a közlekedési vállalat.

Egyre kevesebb a jegyet, bérletet váltó utas, miközben folyamatosan nő az ingyenesen utazók száma. Ezt a plusz terhet az MVK Zrt.-nek kell kigazdálkodnia. Miközben csökken a bevétel, egyre több a kiadás – ez indokolja az áprilisi emelést. Braun Csaba, az MVK Zrt. marketing osztályvezetője elmondta, a társaság költségei jelentősen növekedne,. Említhető például az üzemanyagár növekedése, amely komoly problémát jelent az MVK Zrt. számára.

A tömegközlekedés tarifái most átlagosan 8,7 százalékkal drágulnak. Az előre megvásárolt jegyek 280 forintba kerülnek áprilistól, és 360 forintba, ha a buszon váltja meg valaki. A tanuló és nyugdíjas havi kombinált bérlet 3500 forint lesz, míg az általános kombinált 6500.

A 7-es buszra váltható nyugdíjas bérlet ára 3600 forintra emelkedik, az általános havi szelvény pedig 9400 forint lesz áprilistól.

Az emelt áras havi bérleteket április elsejétől lehet megvásárolni, aki viszont spórolni szeretne, az a 30 napos bérlettel tud. Március 31-én még a régi áron, 400 forinttal olcsóbban lehet hozzájutni, emellett további kedvezményeket jelenthet a Miskolc Kártya is. A részletes tarifatáblázat elérhető az MVK Zrt. honlapján-írja a miskolci önkormányzat hírportálja a minap.hu