A fogvatartottak a női zárkákat vették célba – tudta meg a Blikk. Az egyelőre homályos , miért törtek ki a cellából a rabok! Egyes információk szerint a férfi rabok egyszerűen szerelmi viszonyt akartak létesíteni a női elítéltekkel, mások szerint csak cigarettát akartak kérni a rémült nőktől. Egy biztos a börtönőrök pillanatok alatt közbeavatkoztak, így senki nem sérült meg.

Úgy tudjuk, a nem mindennapi eset a hét elején, az ünnepek alatt történt. A dörzsölt rabok egyszerűen kifigyelték, mikor nincs mozgás a T alakú folyóson. Ekkor a többfős zárkából páran szétszedték a vaságyat, és egy merevítő csővel felfeszítették a cella ajtaját. Ezután elindultak a nők cellái felé. Információink szerint, az egyikben lakott a berettyóújfalui férjgyilkosság gyanúsítottja, S. Andrea. Úgy tudjuk, a raboskodó asszonyok nagyon megijedtek a „hívatlan látogatóktól”, az ágy tetejére menekültek, Andrea és mások is segítségért kiabáltak.

– Védencem valóban az érintett cellák egyikében van fogva tartva. Azonban azóta még nem sikerült vele kapcsolatba lépni. Egy biztos, nagyon megijedhetett, ha ilyen eset történt – magyarázta dr. Mohácsi Ferenc, aki jövő hétre ígért felvilágosítást.

A Büntetés-végrehajtási Intézet Országos Parancsnokságán elismerték, hogy néhány rab kiszabadult az egyik zárt cellából.