Hátizsákba rejtett pokolgépet hagyott a József körút 33. alatt található OTP-fiókban egy ismeretlen zsaroló. A rendőrség egyelőre titkolja, hogy mi volt a fantom követelése.

A magyar kriminalisztika történetében egyedülálló ügyben nyomoz a rendőrség. Évente több száz bombariadóhoz vonulnak ki, ám ezúttal egy éles szerkezetet helyezett el egy ismeretlen a József körúti bank – fiókban. Tegnap délután egy füstölő hátizsákra lettek figyelmesek a bank ügyfelei, a táskát az előtérben lévő pénzkiadó automaták előtt hagyta a fantom.

A rendőrség bombakereső kutyája bejelzett, így azonnal kiürítették a környéket, a Blaha Lujza tér és a Baross utca között lezárták a körutat, nem járt a 4-es és a 6-os villamos sem. Az OTP feletti huszonöt lakást el kellett hagyniuk a lakóknak. Nem sokkal este nyolc óra után egy speciális védőfelszerelésbe öltözött tűzszerész hozta ki a bankból a szerkezetet, majd a közeli építési területre vitte és megsemmisítette. A rendőrség egyelőre igen szűkszavú. Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője csupán annyit közölt: zsarolás ügyében indítottak nyomozást. A bomba típusáról, a zsaroló követeléseiről nem nyilatkoznak.

A Bors azonban megbízható forrásból úgy értesült: emberéletek kioltására alkalmas, profi módon összeszerelt pokolgépet kellett hatástalanítani. A nyomozók most a bank biztonsági kameráinak felvételeit elemzik. A bank fölött lakókat felzaklatta a váratlan incidens.