A Peskő, Háromkő, Tarkő, illetve a dédesi Kisvár-szikla fokozottan védett területein a szabályok betartását a természetvédelmi őrszolgálat június végéig kiemelten figyeli.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága felhívja a figyelmet: a fokozottan védett természetvédelmi értékek megóvása érdekében a természet védelméről szóló törvényben előírtakat több helyszínen is vizsgálják.

A Peskő fokozottan védett területen a K-jelzésű turistaút Peskő-szikla fölött vezető szakaszáról letérni, ott megállni, huzamosabb ideig tartózkodni tilos. A Háromkő fokozottan védett területen a Három-kőre fölvezető jelzett turistaútról letérni, a Háromkő sziklagyepén tartózkodni tilos.

A Tarkő fokozottan védett területen a Tarkő kilátópontja a Keskeny-rét (Háromkő), valamint az Őserdő irányából jelzett turistaúton megközelíthető. A jelzett turistaútról letérni tilos. Az Őserdő felől érkezők a sziklaperemhez vezető kitaposott, „rövidítő” nyomot nem használhatják, azt a helyszínen szalagozással lezárják. A Tarkőre fölérve a kijelölt területen belül lehet tartózkodni. A dédesi Kisvár-szikla fokozottan védett területén a szikla mellett elhaladó S és KL jelzésekről letérni tilos.
heol.hu