Valami gond lehet a Polgármesteri Hivatal szerverével, mert nem indul el a Polgármesteri köszöntőhöz csatolt videó. Hogy ez egy kép lenne, csak hiányzik a szöveg és hiába kattintgatunk? Az elmúlt közel fél év alatt a polgármester kommunikációs szakértői nem érezték fontosnak, hogy bármilyen információval is kiegészítsék a feltett fotót. Pedig mondták korábban sokszor, hogy fontos nekünk, akár abból a kiadványból is beollózhatnának pár mondatot.

Mi a heti HVG-ből vágunk be néhány gondolatot. (Nem, most a héten nem foglalkozik a hetilap kifejezetten miskolci témával…)

A hetilap összeállítást közöl parlamenti képviselőink jövedelméről. A módszertan alapját a 2010-es vagyonbevallások adták, ezt korrigálták a szerzők a parlamenti keresetekkel, osztalékokkal és egy átlagos 12 havi keresetet számoltak a kapott eredményekből. Alapelvként fogadták el a szerkesztők, hogy a vagyonnyilatkozatokban közölt adatok hitelesek.
A lista összeállításakor sajnos mégsem figyeltek mindenre a HVG munkatársai. A 239. helyezett esetében legalább is biztosan nem.
Sebestyén László képviselőről pedig sokk helyütt megjelent, miszerint a 100% állami tulajdonú Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt-nél vezető beosztásban dolgozik (Ő maga cáfolta, hogy ez összeférhetetlen lenne, majd kiderül, hogy dönt a bizottság és később a kétharmad a házban – azért álmokat ne kergessünk…), így Fejlesztési és karbantartási igazgatóként havi 1 millió forint személy alapbér mellett évi 80% prémium is jár neki. Ez sajnos a hetilap listájából teljes mértékben kimaradt.
Ha korrigáljuk az értékeket, kiderül, hogy bizony – legalábbis havi jövedelme alapján – egy nagyon komoly gazdasági szereplő védi Diósgyőr érdekeit és lobbizik nap mint nap Miskolcért. Sebestyén László havi bruttó képviselői bevétele a lap szerint 983.256 Ft. Ehhez hozzászámolva az ÉRV bérjellegű juttatásait, átlagosan 2.783.286 Ft jön ki havonta, amennyiben sikerül elérni a prémiumfeladatban leírt követelményeket.

Ha sikerül, a 239. helyezett a lista 5. helyére kerül, megelőzve a miniszterelnököt, a miniszterelnöki szóvivőt, a házelnököt és a frakcióvezetőt.
Alpolgármesterünk, dr. Zsiga Marcell viszont hátrébb kerül, hiszen a visszaadott pótlék miatt akár 30 hellyel is hátrébb csúszhat.
Csöbör Katalin helyzete is bizonytalan a listán, mert amellett hogy őt is megtámadták a héten a költségtérítése miatt – mondván van budapesti ingatlan a tulajdonában – információink szerint akár már a héten változások lesznek a személyét illetően Alsózsolcán.
Úgy tűnik egyedül a Tapolcát és az Avast képviselő dr. Nagy Kálmán orvos kolléga helyzete stabil. Legalább is ezen a listán.