Miskolc – A jövő évi ötkarikás játékok jegyében életre hívott , „EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012″ elnevezésű szabadidősport rendezvénysorozat március 27-én, vasárnap veszi kezdetét Miskolcon.

A helyi és országos próbák szervezői várnak minden amatőr sportolót, kicsit és nagyot, fiatalt és idősebbet, hogy kapcsolódjanak be a rendszeres testmozgást és a sportbarátságok kialakítását, ápolását egyaránt szolgáló „nagy menetelésbe”. A sorozat két fő elemből áll össze: az egyéni versenyből és az iskolák versenyéből, melyeket helyi és központi próbák keretében rendeznek meg.
Az immár több mint két évtizede minden Nyári Olimpia előtt másfél évvel induló sorozat résztvevői a teljesítéseik szerint pontokat kapnak, amelyek márkás ajándéktárgyakra válthatók. (10 pont kulcstartó, 20 pont baseball sapka, 30 pont hátizsák, 40 pont pulóver). Az 1997. január 1. után születettek a mini-próba és kispróba (1 pont – 2 pont) teljesítéséért is dupla pontot, az 1956. január 1. előtt született próbázók a mini-próba és kispróba (1 pont – 2pont) teljesítéséért is dupla pontot kapnak. A főajándék: a most induló sorozat végén 8 főt sorsolnak ki a legalább 10 pontot elért próbázók közül (minden próbafajtából kell pontot szerezni), akik a sorozat költségén megtekinthetik a Londoni Olimpiai Játékokat.
Az iskolák versenyének értékelési rendszerén belül a 2012-es tanév végén megyénként és a fővárosban győztes, második és harmadik helyezett iskolák a tanév értékelése alapján 100 ezer, 75 ezer és 50 ezer forint értékű ajándékcsomagot vehetnek át.

Hétvégi aktuális

A Kisgalya SE által szervezett első központi próba, mely része a B.-A.-Z. Megyei Szabadidősport rendezvénysorozatnak, március 27-én, vasárnap lesz Miskolcon. A 10, 15 és 35 km-es túra versenyközpontját a Móra Ferenc Általános Iskolában jelölik ki. Nevezés 7.30-tól a helyszínen. Az egyéni indulóknak 500 forint (az ötpróbás-kártya árát is tartalmazza), míg az iskolai csoportok tagjainak 100 forintot kell fizetniük a jelentkezéskor. A nagypróbára (35 km) nevezés 7.15-től, rajt 8 órakor, szintidő 8 óra, 4 pont. Kispróbára (15 km) nevezés 8.30-tól, rajt 10 órakor, szintidő 4 óra, 2 pont, míg a mini-próbára (10 km) nevezés 8.30-tól , rajt 11 órakor, szintidő 3 óra, 1 pont. A nagypróbán indulók között ajándéksorsolás lesz. A nagypróba útvonalán, a bükkszentkereszti és jávorkúti ellenőrzőpontokon meleg tea várja a sportembereket. A célban mindenki zsíroskenyeret és frissítőt kap. Térképet és útvonal-leírást a rajtnál kapnak a résztvevők.
Aki részt vett március 15-én, a „Népek Tavasza” teljesítménytúrán, annak az ott szerzett pontjait jóváírják vasárnap!
További részletek a www.kisgalya.hu honlapon, vagy a 30/206-3602-es telefonszámon
boon.hu