A megtámadott edző egyelőre marad Miskolcon

Ismeretlenek viperával támadtak a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatának vezetőedzőjére, Robert Deverreírja nemzetisport.hu. A kanadai szakember szerencsére nem szenvedett súlyos sérülést, azonban kérdés, hogy egy ilyen esemény után folytatja-e a tavaly nyáron megkezdett munkát.

A rendőrségi nyomozás végéig az érintettek semmit sem mondhatnak az ügyről, azonban a városi legendák alapján nem ez volt az első eset az utóbbi időben, hogy a jégkorongcsapat valamelyik trénerére támadtak.

Állítólag módszeresen próbálják megfélemlíteni a kanadai szakembert és segítőjét, Mayer Pétert, akinek a kocsiját korábban savval öntötték le, míg Dever autójának a kerekeit szúrták ki.

A fenti eseményekből kikövetkeztethető, hogy kisstílű bűnözőkről van szó, azonban a cél (megfélemlítés) szempontjából ezek a módszerek is hatásosak lehetnek.

A kanadai edzőtől eddig csak egy rövid idézet került fel az internetre, amelyben annyit mondott, hogy az ügyet a rendőrségre bízza.

Dever a most véget érő idényben bizonyította, hogy azon külföldi edzők közé tartozik, akik segíthetik a sportág fejlődését hazánkban. Aki ott volt a Jegesmedvék Volán elleni hazai meccsein az elődöntőben, a saját bőrén érezhette, micsoda szeretet övezi az újjászülető csapatot és a kanadait.

A tréner a történtek ellenére még Magyarországon tartózkodik, eredeti terveinek megfelelően csak jelenlegi szerződése lejártakor, március 30-án utazik vissza Kanadába. Addig pedig a miskolci vezetők próbálják meggyőzni a szerződéshosszabbításról. Kérdés, mennyivel lesz nehezebb maradásra bírni a történtek után…

„Egyelőre azt sem tudom, hogyan fejezzük be az idényt, nemhogy azt, mi lesz jövőre – utalt az anyagi gondokra a klub elnöke, Egri István, aki így még edzőjének sem tud nagy ígéreteket tenni. – Bob Deverrel jó a kapcsolatom. Őt az motiválja, hogy jövőre még az ideinél is jobb csapatot építhessen, és szerintem nem befolyásolják azok az elmebetegek, akik rátámadtak.”

nemzetisport.hu