Maho Beach-i bárok élő adásban közvetítik az irányítótorony és pilóták közötti kommunikációt is

Maho Beach – napozás a kifutópályán

A világ egyik legkülönlegesebb landolási élményét mind utasként, mind nézőként egy kicsiny szigeten, Saint Martin-on élheted át.

A Princess Juliana Nemzetközi Repülőtér nevét talán eddig nem ismerted, de biztosan láttál már néhány elképesztő fotót erről a helyről. A repülőtér a Karib-tenger egyik gyöngyszemén, Saint Martin szigetének holland területén található. A sziget fehér homokos tengerpartján és a karibi hangulaton kívül egy igazi kuriózummal is szolgál vendégeinek. A különleges repülőgép landolási procedúrának két oka van. Az egyik az, hogy a repülőteret a sziget földrajzi adottságai miatt csak strand felöli oldalról lehet megközelíteni. A másik ok a kifutópálya rövidsége (2180 méter), ami miatt a nagyobb gépek, mint a Boeing 747, a strand fölött már csak 10-20 méter magasan húznak el a strandolók feje felett, hogy maximálisan kihasználhassák a Maho Beach-től alig pár méterre kezdődő kifutópálya teljes hosszát.

Míg egyeseknek számára a látvány ijesztő és zavaró, addig mások izgalmasnak és különlegesnek tartják és mindent meg is tesznek, hogy részük legyen az élményben. Tisztában vannak ezzel a Maho Beach-i bárok és éttermek is, akik az étlap mellett a napi menetrenddel is szolgának vendégeiknek, sőt élő adásban közvetítik az irányítótorony és pilóták közötti kommunikációt is.