Viccesre sikerült Miskolc gazdasági programja, legalábbis így értékelték többen is azt a javaslatot, amely márciusban a testület elé került. Már az ülésen is bírálták az anyagot: a helyesírási és fogalmazási hibák miatt. Fedor Vilmos (MSZP) önkormányzati képviselő például arra kérte a testületet, hogy ne fogadják el a javaslatot, de legalábbis ne tegyék azt ki a város honlapjára, mert – szerinte – annak tartalma és megfogalmazása szégyen Miskolcra nézve. A testület azonban változtatás nélkül elfogadta és a honlapon is fent volt egy darabig. De miután az országos média ízekre szedte az írásban található bakikat, levették a honlapról. Mikor kerül vissza?

Dobos Tímea, a városháza szóvivője lapunknak elmondta: a helyesírási hibák kijavítása és az április 14-iki közgyűlés után újra látható lesz a honlapon a gazdasági program. Hozzátette: a közgyűlést ugyanis tájékoztatni kell a helyesírási és stilisztikai hibák kijavításáról. Hangsúlyozta: a javítás a tartalmi részt természetesen nem érinti.

Logisztikai bázis

Ha ez így van, akkor valószínűleg benne marad az is – Miskolc programjában –, hogy a vízi közlekedést fejleszteni kell. Egészen pontosan ez a rész: „A hajózást akadályozó gázlók és szűkületek megszüntetése az ENSZ EGB előírásainak alapul vételével. A hajóút folyamatos üzemeltetésének megoldása további járulékos előnyöket jelent társadalmi szinten:…” Hogy mit is jelent ez pontosan, arra Lengyel Zsolt, a hivatal stratégiai osztályvezetője válaszolt lapunknak: „Természetesen a gazdasági program tárgyalja a makró gazdasági környezetet érintő vonatkozásokat is. A jövő gazdaságfejlesztésével kapcsolatban a legfontosabb programalkotó, a kormány Új Széchenyi terve.

Miskolc földrajzi helyzetéből és kistérségi vezető szerepéből adódóan különösen érdekelt, hogy a jövőben várható országos közlekedésfejlesztési programokba bekapcsolódjon és a város különösen érdekelt lehet a logisztikai fejlesztések vonatkozásában. Ez is összefügg a „régi kereskedőváros” funkció felélesztésével. Az új Széchenyi terv közlekedés-fejlesztési program prioritásai a követezőek: közútfejlesztés, vasútfejlesztés, alágazatközi-horizontális fejlesztés, vízi közlekedés fejlesztés, városi közlekedésfejlesztés, logisztikai fejlesztés.”

Az osztályvezető elmondta azt is: „Miskolcnak meg kell találnia a helyét a környezetében. Az Európai unió erősen preferálja a vízi közlekedés, vízi áruszállítás fejlesztését, ha úgy teszik újra teremtését. Miskolcnak komoly lehetőségei lehetnek, mint logisztikai bázis a vasúti, a közúti és a vízi közlekedés csomópontjaként. A vízi közlekedéssel kapcsolatban a Tisza vagy a Bodrog közelségére kell gondolni. Ne felejtsük el, hogy a XIX. században gróf Széchenyi István elsősorban a vízi közlekedés fejlesztése céljából szabályozta a Tiszát.”írja a boon.hu