Példátlan módon nyomozás indul minden feljelentés ügyében, amit Kriza Ákos, Miskolc polgármestere tett Budapesten a Miskolc Holding Zrt.-nél és leányvállalatainál végzett könyvvizsgálói jelentések alapján.

Mivel a Legfőbb Ügyészség egyetértett azzal, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészség elfogult lehet, ezért a feljelentéseket a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség hatáskörébe utalta. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a Miskolc polgármestere által tett valamennyi feljelentés kapcsán megalapozottnak találta a gyanút, és valamennyi ügyben szükségesnek tartotta nyomozás elrendelését. Március 25-én ügyészi felügyelet mellett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt indult el a nyomozás – a 74 feljelentést 67 ügyként kezelik. Az erről szóló értesítést Kriza Ákos, Miskolc polgármestere március 30-án kapta meg.

Mint emlékezetes, több bűncselekmény gyanúja merült fel az önkormányzatnál és a Miskolc Holding Zrt.-nél és leányvállalatainál, amelyek miatt szükségesnek mutatkozott könyvvizsgálói, majd pedig jogi audit lefolytatása, s ezek – a későbbi nyomozás elrendelésének alapját képező feljelentésekkel összhangban – közel 30 milliárdos hiányt és kárt tártak fel az érintett szervezeteknél.

minap.hu