Demonstráltak a miskolci Horn fanok a Fidesz miskolci irodája előtt Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő Horn Gyulát és Toller Lászlót illető szavai miatt. Vagy ötvenen voltak, a többség hivatásos politikus.

Káli Sándor, a párt miskolci elnöke azt mondta: csendesen tüntetnek az ellen, ami az országban zajlik, Wittner Mária kijelentése csak a jéghegy csúcsa, azt érzi az ember, hogy a hatalmat gyakorlók ellenfeleikről úgy beszélnek, mintha elpusztítandó ellenségek lennének.

Wittner Máriát idős hölgynek nevező Káli Sándor úgy fogalmazott: van egy pont, amikor elég! Azt az embert, akit számtalan német város díszpolgárává avatott, aki egyebek mellett megkapta a Károly-díjat, amit csak Európa nagyjai kaptak meg, és akit „Európa tisztel”, azt gyalázza – utalt Horn Gyulára, aki a fideszes politikus Országgyűlésben mondott szavai szerint „képtelen meghalni”. Hogy Horn Gyula életrajzában van egy „lyuk”, és Wittner Máriát pedig halálra ítélték 56-os dolgai miatt, és ez a két időszak nagyjából egybe esik, erről nem esett szó, persze ez várható is volt.

Dolgozni kellene, és nem az örökös ellenségkereséssel foglalkozni – tette hozzá.

A demonstráción rövid beszédet mondott Varga László, amit szinte senki nem hallott, mert olyan csendesen mondta a politikus. Nyakó István szerint a két politikusnak (Horn és Toller) a körme alatt található piszok többet ér, de a gondolat valahogy nem fejeződött be, és így már soha nem tudjuk meg, hogy kinek a körömpiszkával kellene egybevetni a két személy intim kategóriába tartó cuccát. Gúr Nándor nem mondott semmi értékelhetőt. A megemlékezés egyetlen derűs momentuma az volt, hogy a helyszint egy 150 centis rendőrnő és egy 190-es rendőr biztosította.