Már lehet regisztrálni (Jelentkezési lap) a Holdam Egyesület és a ME-BTK Szociológia Intézet által közösen szervezett konferenciára, mely a Születés Hete keretén belül kerül megrendezésre május 5-én, Miskolcon, a MAB Székházban. A rendezvény célja, hogy pozitív mintákat és személyiségre szabott válaszokat mutasson kisgyermekes anyák számára az önmegvalósítás és a család harmonikus összeegyeztetésének kérdéseiben. Az sem utolsó dolog, hogy cégek is vállalták, hogy pozitív mintát közvetítenek: a Miskolc Holding Zrt. és a Kürt Zrt. saját példáin keresztül mutatkozik be, hogyan lehet a családbarát cégvezetést, a kisgyermekesek számára is élhető munkahelyi gyakorlatot megvalósítani.

 

A konferencián többek között vendégünk lesz:

dr. Kopp Mária, a SOTE Magatartástudományi Intézetének tudományos igazgatóhelyettese, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elindítója (www.haromkiralyfi.hu)
Rácz Zsuzsa, újságíró, a „Terézanyu”-sikerkönyvsorozat szerzője (Egy cikk tőle: Szeretem a gyerekemet, szeretem a munkámat)
a 4 gyermekes Prokopp Dóra, aki szívesen mesél arról, hogy milyen jó éttermeznie egy olyan családanyának, aki amúgy nem szívesen főz

Ízelítő a konferencia témáiból:

Hogyan segíthetjük a kívánt, tervezett gyermekek megszületését?;
Nők vezető pozícióban;
Családbarát és vállalkozásbarát megoldások;
Munkavállalás kisgyermek mellett;
A GYED-en, GYES-en lévő anyukák önkéntességének jelentősége;
PELENKA ÉS LAPTOP, avagy anyák életpálya- és karrierlehetőségei.

Egész nap ingyenes gyermekfelügyelet!

A konferencián való részvétel díjtalan és regisztrációhoz kötött.