Fesztiválmérleg: több, mint 250 ezer látogató, városunkban elköltött 800 millió forint. A visszajelzések alapján, büszkén elmondhatjuk, a korábbi évekhez mérten még több vendéget fogadott városunk, s minden eddiginél több pozitív visszajelzést és köszönetet kaptunk a fesztiválon – mondta keddi sajtótájékoztatóján Rózsa Edit, a Kocsonyafesztivál ötletgazdája, igazgatója. Hozzátette: sokat dolgoztunk s tettünk azért, hogy ez az elégedettség meglegyen, s további jó hírünket vigyék az ide látogatók szerte az országba, s a határon túlra is.

A látogatók három környező országból és hazánk 106 településéről érkeztek a fesztiválra – derült ki a program alatt elvégzett és mára kiértékelt felmérésből. Rózsa Edit külön örömként értékelte, hogy Kassáról is voltak vendégek, onnan is megindult az érdeklődés Miskolc, a fesztivál iránt.

A Kocsonyafesztivál alatt készített kérdőív egyik kérdése volt: mi vonzotta a fesztiválra. A legtöbben – 28 százalékban – a hangulatot mondták, de a programok, koncertek és a gasztronómia is az elsők közt szerepelt. A fesztiváligazgató ezt úgy értékelte, hogy a fesztivál igaz, hogy gasztronómiai programként indult, de mára eljutott odáig, hogy a programok is vonzóvá teszik-írja a boon .hu