Miskolc – Dr. Patrik Erzsébet, a kórház orvoskamarai vezetője szerint megtakarítottak. A doktornő a megyei közgyűlés elnökének nemrég portálunkon megjelent levelére reagálva kijelentette: megnyugtatónak tartották azt az információt, hogy „minden orvos, szakdolgozó, minden kiszolgáló személyzet ugyanott, ugyanazt a feladatot, ugyanannyi ágyon, ugyanannyi órában fogja elvégezni 2011. május 1-től.”

Továbbra is fenntartják azonban azt a véleményünket, hogy bár formális tájékoztatók történtek az átalakításokkal kapcsolatban, és az intézmény igazgatója az egészségügyi bizottsági ülésen és a közgyűlésen is részt vehetett, de szakmai anyagokat nem véleményezhették az intézetek, szakmai bizottságokat sem állítottak fel. Ami a közgyűlés elnöke által felvetett 44 és fél milliós szállítói tartozást illeti, ez szerinte nem eladósodást jelez

  , ez az összeg a kifizetési határidőn belül át lett utalva. „Összességében kórházunk tavaly is nyereségesen működött és több mint 200 millió plusszal zárta az évet. A megtakarítások lehetővé tették, hogy 2010-ben három alkalommal kaptak dolgozóink jutalmat” – érvelt dr. Patrik Erzsébet . (A nyílt levélben azonban azt olvashattuk, hogy a 2010. decemberében nyújtott – a Szent Ferenc esetében több mint negyvennégymilliós, a legmagasabb összegű – konszolidációs támogatást a korábbi évekből felhalmozott kórházi adósság rendezésére lehetett igénybe venni és „a támogatásban való részesedés feltétele, hogy az egészségügyi szolgáltató részt vesz és együttműködik az egészségügyi ellátórendszer területi integrációjának kialakításában”.)

 

A kórházban dolgozói gyűlést is tartottak, ahol biztosították bizalmukról a kórház igazgatóját-írja a boon .hu