Blikk. Csöbör is bukta?

Újabb bukta a feketepénzekkel. Budapest—Alsózsolca — Törvénytelenül  vett fel közpénzt Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő, ő a Blikk által kirobbantott feketepénzbotrány hatodik érintettje. Csöbör Katalin is lebukott. Információink szerint a politikus több társához hasonlóan egyszerre vett fel teljes összegű választókerületi pótlékot az Országgyűléstől, miközben önkormányzati tisztsége után  – Csöbör Alsózsolca alpolgármestere – is kapott költségtérítést, noha az ilyen duplázást a törvény tiltja.

A politikus ráadásul félrevezető nyilatkozatot adott lapunknak amikor a feketepénzről kérdeztük.

– Kijelentem, hogy csak az Országgyűlés Hivatalától kapok költségtérítést, máshonnan nem – írta tegnap lapunknak a fideszes Csöbör Katalin. Ezen kijelentése egyébként tényszerűen igaz, éppen csak arról feledkezett el beszámolni, hogy az önkormányzattól február végéig kapott költségátalányt, ráadásul ezt lapunk dokumentummal tudja bizonyítani.

Csöbör ugyanis március 3-án, jóval a feketepénzbotrány kirobbanása után mondott le önkormányzati költségátalányáról, amelyet a dokumentum tanúsága szerint egy októberi döntés alapján utaltak neki.

Ezen a papíron még egy különös mondat szerepel.

„Ezen lemondás, egyben igazolás az Országgyűlés Hivatala felé a teljes összegű költségátalány igénylésére” – áll a dokumentumban. Ez azért különös, mert az országgyűlés adatai szerint februárban Csöbör a teljes neki járó összeget, 473 076 forintot vett fel választókerületi pótlékként, igaz, egy hónappal később, márciusban már csökkentett összeget, 336 625 forintot kapott.