Tessék választani! A tűzoltók nem értik a miskolci Csiba Gábor  felháborodását.

Elakadt egy életveszélyesen megsérült rendőrrel a lift a Borsod megyei kórházban. A miskolci kórház főigazgató-főorvosát felháborította, hogy a tűzoltók „szétverték” a felvonót, nem értesítették az elakadt liftről, noha az intézmény szerelője 15 percen belül a helyszínen volt. A kár nagyjából hárommillió forint. Csiba Gábor szerint a beteg a fontos, nem a lift, de az eljárást furcsállja. A felvonóban ugyan nem volt vészcsengő, de mindenkinél van mobiltelefon – tette hoz

A lift egy fiatal rendőrmesterrel akadt el. A 23 éves rendőr életveszélyesen megsérült, amikor előbb a Szuhogy és Szendrő közötti úton felborult autójával, majd önmaga ellen fordította fegyverét. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházba szállították, ahol azonban az őt kísérő mentővel és kórházi dolgozóval az idegosztály egyik liftjében elakadt.

A tűzoltók a rendőrség segélykérésére pillanatokon belül a helyszínre érkeztek, és kézi szerszámokkal kiszabadították a fiatalembert. Az adott lifttípus roncsolásmentes nyitásához szükséges eszköz nem állt rendelkezésre, ezért kellett az ajtót kifeszíteni, melynek során a fülkeajtó egyik fém borítása levált. A miskolci tűzoltóság szóvivője azt mondta, az volt a céljuk, hogy a sérült rendőr mielőbb műtőbe kerülhessen.

A miskolci tűzoltók értetlenül állnak a kritika előtt – írja a lánglovagok.hu. A tűzoltók hírportálja szerint azt mondták, a jövőben sincs lehetőségük mérlegelni, késlekedni, ha életveszélyes állapotban lévő emberek mentéséről érkezik bejelentés.
Forrás: langlovagok.hu