Jászberényben segélyosztásko tarthatatlanná vált a helyzet a főposta környékén. A pénzükre várók akadályozzák a forgalmat, előfordult, hogy atrocitásokba keveredtek a járókelőkkel, postásokkal. A városban bevezették, hogy segélyosztáskor rendőri és polgárőri jelenlét biztosítja a postások zavartalan munkáját.

Mik ezek?

Jászberényben tegnap a reggeli órákban a főpostánál rendőrök és polgárőrök vigyáztak a rendre. A helyiek elmondása szerint segélyosztáskor kaotikus állapotok uralkodnak a posta környékén.

— Többször előfordult már, amikor a reggeli órákban ügyet intézni mentem a postára, s alig tudtam elmenni a járdán, mert a segélyre várók megrohamozták a posta környékét. Nem értem, hogy miért kell megrohamozniuk a postásokat és miért nem tudják otthon megvárni a postást, aki kiviszi nekik a pénzt. Volt olyan eset, hogy meg is löktek az utcán vagy csúnyán beszóltak, amikor a postára mentem. A pénzükre várók nemcsak a járókelőket akadályozzák a csoportosulással, hanem a munkába induló postásokat is. Annak örülök, hogy ma reggel a posta nagykapujánál nem lehetett találkozni segélyre váró emberek csoportjával — vélekedik egy helyi középkorú asszony.

A főpostánál tegnap reggel polgárőrökkel találkoztunk, a postával szemben pedig rendőrök figyeltek a környék rendjére. Miközben a polgárőrökkel beszélgettünk, akadt olyan segélyezett, aki közeledett a postához, de meglátva a polgárőrök jelenlétét, inkább visszafordult. Csütörtök reggel nem csoportosultak segélyre várók a postánál, így a postások zavartalanul jöhettek ki a posta nagykapuján és kezdhették meg munkájukat.

Dobrán Gyula, a Jászberény Városi Polgárőrség vezetője elmondta, hogy a Posta, a Rendőrség és Juhász Dániel alpolgármester megkeresésére vállaltak szolgálatot a posta környékén segélykifizetéskor.
— Elbeszélgettünk a segélyre váró emberekkel, elmagyaráztuk nekik és próbáltuk velük megértetni a követendő viselkedés szabályait. Egyeztettünk már a posta vezetőjével is, hogy egy-egy nagyobb segélykifizetéskor, mint például a szeptemberi iskolakezdés, fokozottabb jelenlétet biztosítunk a postások védelmében — mondta a polgárőrség vezetője.

szoljon.hu