13:31 calvero56 A bűnszervezetben, aljas indokból, folytatólagosan elkövetett kormányzás, mely a választók akaratából tavaly megbukott, nos, ennek egyik államtitkára, benedekfülöp, az a jó arcú, értelemtől sugártó tekintetű ember, aki csak keveset dolgozott saját zsebre… ahhoz képest, hogy párttársai milyen méretekben űzték a hetven év alatt kitanult „megtömöm a zsebed, te meg az enyémet” című népi játékot. Az is mellékes, hogy Pechtol, Farkas Dénes, meg a többiek, szégyenlik-e, vagy cinikusan szemlélik, hogy benedekfülöp, aki országos vadászelnök volt a nevezettek jóvoltából; hogy egy bűnözőt mentegettek, tartottak ki mellette az „utolsó töltényig”. Szégyenletes ez az egész történet, és annyira jellemző. Ennyit benedekről és sameszeiről. Felfüggesztettet kapott, miközben pl. Kínában – az ő ideológiai táptalajuk országában – őt magát függesztették volna fel… de hagyjuk.

Ugyanazon a napon, tegnap egy másik vadászról is ítéletet mondott a bíróság. Stohl Bandival ifjúkorunkban tíz évig barátok voltunk; együtt vadásztunk, együtt rendeltük magunkhoz a leggátlástalanabb elsőosztályú prostituáltakat… Túlhevült fiatalságunk napjai, percei voltak ezek a kalandok. Együtt voltunk egy vadászaton akkor is, amikor esemest kaptam, hogy autóbalesetben meghalt Bubik Pista. Bandi éppen aludt a vadászházi szobájában, amikor zokogva berontottam hozzá, felébresztettem, és elmondtam, hogy Bubik meghalt. Bandi, a hirtelen ébredettek bűntudatával és bambasággal nézett rám. Mert hogy ő, félálomban úgy értette: meghalt Bobik. Aki pedig egy fiktív személy, mégpedig Csehov Három nővér című darabjában Andrej és Natasa közös gyermeke, aki a darabban meg sem jelenik, csak beszélnek róla. A kis Bobik betegeskedik, és a darabban Natasa többször is mondja:”jaj, csak ne haljon meg Bobik!” Nos, amikor Bandi teljesen felébredt, és megértette, hogy nem Bobik halt meg, hanem Bubik Pista, ugyanolyan sírógörcsöt kapott, mint én előtte… én meg úgy röhögtem ezen a félreértésen,,, és legjobbat Bubik Pista nevethetett rajtunk, odafent.

Pár évvel később, az M 5, 34. kilométertáblájánál Selmeczi Roland kitűnő kollégánk is elaludt a kormánynál. Annál a kilométertáblánál mindig van virág; kedvese helyezi el ott, aki végig kitartott mellette. A színészek korán halnak; túl sok a stressz, meg az azt kiegyenlíteni hivatott tudatmódosító… gyógyszer, ital, kokain… már akinek pénze van ezekre. Mert a színész, szerepének bőrébe bújva megvédheti magát. De civilként védtelen.

Nem védem Bandit. Vétkezett. Nem vagyok jogban járatos, de azt hiszem, valami malőr folytán felcserélték benedek és Stohl vádiratát és ítéletét. Mert benedeknek dukált volna a 2 év 4 hónap letöltendő, és Bandinak felfüggesztett. Hozzáteszem: elfogult vagyok: Stohl a barátom és kollégám; kitűnő vadász, színész és műsorvezető. A másik nevezett pedig, (a volt országos vadászelnök), miként jegyzetemet kezdtem: bűnszervezetben, aljas indokból, folytatólagosan elkövetett kormányzás államtitkára volt, egy bűnöző. Immár jogerősen.

Calvero